2023. már 30.

Kinek higgy? Kiben bízhatsz?

írta: Royaliver
Kinek higgy? Kiben bízhatsz?

1. rész

How to Respond If Somebody Holds a Gun to Your Head

forrás: businessinsider.com

Sok víz lefolyt már a Dunán azóta, hogy az első bejegyzésemet megírtam itt a blog.hu-n. Időközben rendesen meg is változott a világ és talán ma már én sem teljesen ugyanaz vagyok, mint aki voltam még anno a blogom indulásakor. Tudod mi a leglényegesebb dolog ami az idők során megváltozott bennem? A mindenáron megfelelni vágyás. A legendás Mike Tyson mondta, hogy aki mindenkinek barátja, az saját maga ellensége. Éppen ezért írok inkább olyan dolgokról, amelyek jobbára csak egy szűkebb réteg számára izgalmasak és nem nagyon foglalkozok azokkal, melyek a többség fantáziáját izgatja. A süket kamuzást is meghagyom másoknak. Arra ott vannak a gyógyszergyártó cégek által szponzorált kutatások nem kicsit megtévesztő eredményei, meg a táplálékkiegészítőket forgalmazó cégek önkényeztető cikkei. Aki fizetett hirdetések olvasására vágyik, arra ezek tökéletesek. Én meg továbbra is inkább azokra a dolgokra próbálok koncentrálni amik a testedzés és az egészség témakör valódi igazságai. Sokszor sajnos meglehetősen csúf igazságai.

forrás: edition.cnn.com

Azt azért szögezzük le, hogy amiket a következőkben olvasni fogsz, azok teljes egészében a saját gondolataim és könnyen lehet, hogy ezek a gondolatok a valósággal még csak köszönő viszonyban sincsenek. A jelenleg elérhető információkat alapul véve sokszor tűnhet úgy, hogy bármi igaz lehet, sőt akár annak a szöges ellentéte is. Szóval manapság nem csupán a hinni vagy nem hinni a kérdés, hanem sokkal inkább az, hogy kinek lehet hinni és kinek nem? Vajon kinek a tanácsára leszünk egészségesebbek, erősebbek és ellenállóbbak? Kinek a tanácsára fogunk tovább élni? Ki az aki valóban a mi érdekünket nézi és ki az aki csak egy báránybőrbe bújt farkas. Hidd el nekem barátom, hogy ezekben az időkben ezek állati nehéz kérdések!
Arra viszont előre szeretnélek megkérni, hogy amennyiben feltétel nélkül megbízol a főáramú médiákban nyilatkozó személyek szavában, a mai hivatalos orvoslás tanácsaiban, a WHO ajánlásaiban és a táplálékkiegészítő cégek szlogenjeiben, akkor ne fáraszd tovább magad azzal, hogy ezt a blogot olvasod. Mivel már mindent is tudsz, az általam leírtak meg nem többek homályos összeesküvés-elméleteknél, így itt csak az idődet pocséklod. Örülök, hogy ismerhettelek! Hiányozni fogsz. Többször leírtam már, de azért megismétlem: Marhára nem akarok én itt senkit semmiről meggyőzni! Az nem az én dolgom! Hogy kinek hiszel és mit teszel magadért az egyedül Rád tartozik. Dönts okosan! Amiket meg majd itt olvasol, azok pedig csak egy magánember magán gondolatai. És tudod tényleg nincs kizárva, hogy egészen egyszerűen én vagyok az aki fordítva ül a lovon. Mindenesetre leírom a gondolataimat amíg megtehetem, mert valószínűleg ez is egy erősen átmeneti állapot... Már ha érted, hogy mire gondolok...

forrás: theafricareport.com

Szokjál le a húsevésről és helyette fogyassz finom rovarokat, műhúst és sok-sok zöldséget

Hihetetlen nehéz dolga van annak, aki ma megpróbálja magát függetleníteni a mindenhonnan ömlő propaganda cunamitól. Ha pedig nem vagy tisztában a dolgok mögött meghúzódó miértekkel, akkor könnyedén beszippanthatnak téged is az ilyesfajta célzott agymosások. Jelenleg a "fenntartható fejlődés" nevű nyíltan emberellenes törekvés a zászlóshajója ezeknek a folyamatoknak. Nem akarok itt erről sokat süketelni, de dióhéjban annyiról szól a történet, hogy az emberiség egyre növekvő létszáma, az általuk tenyésztett állatokkal és benzinüzemű járművekkel együtt annyira sok szén-dioxidot bocsát a légkörbe, amitől mára a bolygó folyamatosan melegszik és így lassan lakhatatlanná válik. Persze az is megérne egy alaposabb elemezést, hogy csupán ezek az állítások mennyire találkoznak a valósággal, de ez már tényleg nem egy egészséggel és edzettséggel foglalkozó blog feladata. Az viszont igen, hogy milyen lépéseket is tesz az úgynevezett "elit" a szebb jövő érdekében. Az egyik legfontosabb törekvésük az ügyben, hogy megpróbálnak minket erőszakosan leszoktatni a húsevésről, mivel az állattenyésztés (szerintük) az egyik fő oka a bolygó melegedésének. Éppen ezért Arnold Schwarzenegger a vegán étkezést népszerűsíti, Leonardo DiCaprio a műhúsok evésére bíztat, Nicole Kidman és Angelina Jolie pedig a rovarfogyasztás kirakatarca lett. Mondjuk aki tényleg elhiszi, hogy az egész életebén húst zabáló Schwarzenegger egyszerre csak áttért a leveles zöldségekre, az egészen egyszerűen hülye. De ugyanezt elmondhatom az újságok címlapján jóízűen bogarakat majszoló többi művésszel kapcsolatban is. Nézd! A hollywood-i hírességek abból élnek, hogy szerepeket játszanak. Részükről a vegánság, a műhús- és bogárevés is csak egy szerep, ami éppen annyira valódi, mint a filmbéli játékuk.

forrás: veganmonster.com

Az emberi szervezet számára a húsban található fehérjék nélkülözhetetlenek. CSAK az állati fehérjék tartalmazzák a teljes aminosav skálát, melyek az emberi test építőkockái. Nélkülük a szervezet idő előtt elöregszik és elgyengül. Ha mindezek mellett még idő előtt elráncosodó bőrre és teljesen használhatatlan ízületekre is vágysz, akkor számodra a növényi étrend lesz a legkiválóbb alternatíva.
Egy egészséges emberi szervezet elképzelhetetlen a vitaminok jelenléte nélkül, amelyek között több olyan is található, melynek egyszerűen nem létezik növényi alternatívája. Ilyen például a B12 vitamin, ami az idegek megfelelő működésétől kezdve a sejtregeneráción át a vérképzésig számos, a szervezet egészét érintő folyamatban aktív szereplő, vagy a K2 vitamin, (amit légyszi tényleg ne keverjünk már össze a silány növényi K1 vitaminnal) aminek a csontépülésben és az egészséges erek megőrzésében van nélkülözhetetlen szerepe.
Nicole Kidman Eating Bugs Video | POPSUGAR Celebrity

forrás: popsugar.co.uk

forrás: bbc.com

A állati fehérjék rovarokkal való pótlása pedig nem több egy ocsmány viccnél. Nem semmiért undorodik a legtöbb ember ösztönösen az férgektől, csótányoktól, poloskáktól meg a többi rovartól. Belénk van kódolva, hogy zsigerből kerüljük ezeket a számunkra mérgező lényeket. Mondjon bárki bármit, a rovarok nem alkalmasak az emberi fogyasztásra. A  kitin vázukat egyébként sem tudjuk megemészteni és mindezeken túl még mindenféle parazitákat is hordoznak magukban, melyek elfogyasztása komoly betegségek kialakulásához vezethet. A paraziták egyébként elsősorban a tüdőt és az emésztőrendszert támadják, de ez nyilván csak a jéghegy csúcsa.


Aztán persze nem árt, hogy ha a Bill Gates által szponzorált műételekről is ejtünk néhány szót. Ezek a géntechnológiával előállított és/vagy módosított borzalmak a lehető legtávolabb helyezkednek el a természetes élelmiszerektől. Talán élelmiszernek sem volna szabadna nevezni ezeket szörnyűségeket. Nem kell ahhoz biológusnak lenned, hogy megértsd: Minél messzebb kerülsz a valódi és természetes ételek fogyasztásától, annál nagyobb valószínűséggel betegszel majd meg tőlük a jövőben. És talán azzal sem állítok túl meredek dolgot, hogy a génmanipulált húshoz képest még a Mekis burger is valódi élelem. A műhússal kapcsolatban egyébként több komoly probléma is akad. Ezek közül a legaggasztóbb talán az, hogy az előállítása kísértetiesen hasonlít az emberi ráksejtek végtelen növekedésének a folyamatához. Talán nem is olyan légből kapott ötlet a műhúst egyszerűen "laboratóriumban előállított rákos daganat"-nak nevezni. Jó étvágyat hozzá!
Leonardo DiCaprio investe in Beyond Meat, l'alternativa vegetale alla carne  - Fruitbook Magazine

forrás: fruitbookmagazine.it

Nos, a mai bejegyzésből már csak a konklúzió maradt hátra. Nem hiszem, hogy nagy újságot árulok el azzal, hogy a mindenkori celebeknek rendkívül erős a társadalomformáló szerepük. Az emberek felnéznek rájuk, bálványozzák és utánozzák kedvenceiket. Azonosulnak a véleményükkel, az öltözködésükkel, a frizurájukkal és minden egyéb más szokásukkal. Csak sajnos a többség a mai napig nem érti azt, hogy a hírességeknek pontosan ez a szerepe. A filmek, sorozatok és zenék célja soha nem a szórakoztatás volt. Ezek mind tudatalatti programok, amelyekkel folyamatosan kondicionálják a célközönségüket. A színészek és zenészek legfőbb feladata pedig az, hogy átadják Neked az üzenetet. Ezért egyáltalán nem biztos, hogy az egészséged megőrzése érdekében egy celeb tanácsát kell követned. Csak hogy Schwarzeneggernél maradjunk, mindig is ő volt a mozifilmek első számú tökéletes fizikumú hőse, akit a valóságban már évtizedek óta csak a különböző szívműtétek tartanak életben. Halkan említeném meg itt az egészséges élet legfőbb magyar fitnesz-celebét is, akit nem is olyan régen szállítottak sztrókkal kórházba, ami nem mellesleg szintén egy életmóddal kapcsolatos probléma. Szóval egyáltalán nem biztos, hogy csak azért mert valaki szimpi a képernyőn, még hasznos tanácsokkal is tud szolgálni az egészségeddel kapcsolatban. Sőt, számomra ebben a témában pont ők a legnagyobb kamugépek. Na! Akkor mára tényleg ennyit a celebekről! Mint láthatod ezt a bejegyzést elláttam az "1. rész" alcímmel, bár nem biztos, hogy fogom még folytatni. Persze bőven akadnak még olyanok, akiknél az egészséges élettel kapcsolatban az is gyanús amikor csupán kérdeznek, de tényleg nem akarom már minden olvasómat ilyen cikkekkel elvadítani. Talán ennyiből is érzed mennyire érzékeny a téma... És talán ideje már, hogy legközelebb inkább a testedzésről írjak egy jó kis cikket. Úgyhogy megrágom még magamban, hogy mi is legyen a következő lépésem. Addig is ha tetszett és hasznosnak találtad a cikkemet, akkor nézz szét a blogom egyéb tartalmai között is még több, edzéssel, sztáredzéssel kapcsolatos információért a testedzek.blog.hu -n és kövess az Instagramon / @testedzek.blog.hu1 / is!  

Kérlek, ha van lehetőséged támogasd a munkámat!

Legyen egy apró, vagy nagyobb adomány, amivel támogatni szeretnél, az nagyban segítene abban, hogy továbbra is minőségi tartalommal tölthessem meg a blogomat!

Amennyiben támogatnál, kérlek írj egy e-mailt a következő címre
oliver-s007@hotmail.com

 

Szólj hozzá