2022. feb 09.

Tanulj meg trükközni!

írta: Royaliver
Tanulj meg trükközni!

Mozgásfejlesztés 10 lépésben

Tricking on Behance

forrás: behance.net

"Nagyszerűen fejlődök." Sokszor és sok esetben kapom ezt a mondatot visszatérő válaszként a hobbisportoló ismerőseim közül arra a kérdésre, hogy jelenleg hol is tartanak. Sajnos az esetek többségében a válaszok mögött nincs semmi. Vagy csak annyi van, hogy egy már korábban kialakított edzésprotokollnak a végrehajtása mostanra könnyebbé és gyorsabbá vált. Viszont itt meg is állnak a dolgok, mivel a legtöbbjüknek nincs egy tiszta víziója a végső céljáról. Ezt a helyzetet én a falikép hasonlattal szoktam jellemezni. Tegyük fel, hogy szeretnél a szobád falára kiakasztani egy képet. Mit teszel ilyenkor? 1. Kinézed a kép helyét a falon. (Eldöntöd, hogy fejleszteni fogod a fizikumod.) 2. Kalapácsot és szöget veszel elő a képed rögzítéséhez. (Eszközöket kezdesz használni a tested erősítéséhez.) 3. Amikor a szög már a helyén van, kiakasztod a képet. (Mikor a fizikumod elérte a kívánt szintet, elkezded rendeltetésszerűen használni.) Na a harmadik lépés az, ami nem szokott a többségnél soha eljönni. Ők csak ütik és ütik azt a fránya szöget megállás nélkül és nem veszik észre a kép hiányát a falon. A hónapokból évek lesznek, miközben még mindig csak erősítenek és erősítenek, de gőzük nincs, hogy igazából mire. 

Shosei Tricking GIF - Shosei Tricking Shosei Iwamoto - Discover & Share GIFs

forrás: tenor.com

Egy nagyon kedves olvasómnak írtam korábban az alábbiakat a komment szekcióban: "Az edzés lényege mindig is a test fizikai összetevőinek a fejlesztése volt. A test pedig nem más, mint egy mozgó gépezet, aminek az edzéseink során a határait szélesítjük. Egy csecsemő első bizonytalan lépése és egy akrobata trapézon végrehajtott hármas szaltója között természetesen nagyon sok állomás található és az, hogy TE hol állsz meg, az csak a TE dolgod. Ha pedig neked elég az a szint ahová eddig eljutottál, azzal sincs semmi baj.
Viszont a hozzám hasonló megszállottak mindig fejlődni akarnak. A fejlődés pedig mindig egy továbblépés. Továbblépés az egyszerűből az összetetthez, a gyengéből az erősebbhez, egy átlagosból egy egyre magasabb testtudathoz. A testtudat legmagasabb szintje pedig az, amikor a genetikailag legerősebb fizikumoddal mozgatod a tested a lehető legösszetettebben, miközben a tested minden gondolatodnak messzemenőkig engedelmeskedik. Ez nem más, mint amit te csinálsz, ez TÖBB annál, mivel TE a tested edzésénél csak egy szűk spektrumra figyelsz. Az hogy nem akarsz, vagy nem tudsz ebből kilépni, továbblépni az már nem az én dolgom.
Fejlődni roppant nehéz. Sok komponenst kell hozzá egyszerre fejleszteni és ehhez bizony óriási elhatározás és kitartás szükséges. És itt el is jutottunk még egy kardinális kérdéshez: MIÉRT IS EDZÜNK? Éveket, sőt évtizedeket töltünk azzal, hogy erősebbek, gyorsabbak és állóképesebbek legyünk. De mindez minek? Hacsak az egészséged egyik kiegészítőjeként tekintesz az egész edzésre, akkor tényleg elég lehet a friss levegőn való sétálás meg túrázgatás, ahogy azt Irbisz/Josh Guru kolléga is javasolja. Sokan élnek így és közben nagyon boldogok. Velük kapcsolatban pedig ez így rendben is van. Annyira használják a testüket, amennyire az fel van készítve. De mi a helyzet a többiekkel? Náluk mi az értelme az erőnek, a gyorsaságnak meg az összes többi képesség kimaxolásának, ha mindez csupán valami homályos önigazolás marad. Mi értelme az összes fizikai képességednek, ha sehol és semmire nem vagy képes használni az egészet az edzéseden kívül? Akkor mire készít fel Téged végső soron az edzésed? Hogy az irodából hazamenet elmesélhesd, mekkora király vagy? Ugyan már!
A magas szintű mozgást nem lehet igazából elmagyarázni. Ez olyan, mint színekről mesélni egy vaknak. Mint a MATRIX. Meg kell tapasztalnod ahhoz, hogy megértsd. Ez az a szint, amikor az évek alatt felépített képességeidet végre a gyakorlatban is használod. Téged sosem érdekeltek a szaltózás és a capoeira féle mozgásformák? Mert még nem próbáltad. Nem próbáltál kilépni a kereteid közül. Erre gondoltam az edzés szűk spektrumával kapcsolatban és egyáltalán nem megbántani akartalak vele. A talajon, a gyűrűn vagy a nyújtón végrehajtott mozgások az emberi képességek kvintesszenciái. Itt adódnak össze a korábban felépített képességek egy egésszé. Az erő, a gyorsaság, a robbanékonyság, az agilitás és az egyensúly a test mozgása során kristályosodik ki. Itt ébredsz rá, hogy mire vagy képes és hogy miért is fáradoztál ennyit. Mert amúgy meg az edzés olyan, mintha egy olyan nyelvet gyakorolnál, amit senki nem beszél rajtad kívül…"

A  kicsit  hosszúra nyúlt bevezető után egy fiatal " trükköző", Anthony Mychal tanácsait hoztam el nektek. Erős anyag lesz, rengeteg használható információval! (Légyszi ne feszítsetek keresztre, de marhára nincs ötletem, hogy a "tricker" szavacskát hogyan lehetne magyarul jobban befogadhatóbbá tenni.) A cikkből meg fogod érteni, hogy mivel is trükköznek a trickerek és tanácsokat is fogsz kapni a saját képességeid fejlesztésére. Jó szórakozást az olvasásához!

File:MichaelGuthrie.gif - Wikimedia Commons

forrás: commons.wikimedia.org

A trükközés mindörökre megváltoztatta az életemet.

Pedig mindenféle tapasztalat nélkül vágtam bele. Sem harcművészeti előképzésem, sem tornaedzésem nem volt soha korábban. Nincsenek is sportegyesületek, ahol mindezeket megtanulhatnád. Nincs mód az edzések biztonságosabbá tételére se.

Semmi.

Csak egy füves pálya és a késztetés, hogy valami őrülten menő dolgot csináljak.

A trükközés – ami egyébként a „harcművészeti trükközés” rövidítése – méregként hatolt be a pórusaimba. Volt valami a billentések, rúgások és csavarások esztétikai keverékében, ami szó szerint hipnotizált.

A legtöbben a trükközést valamiféle mellékvágánynak tekintik, valami olyasminek, amibe soha nem fognának bele. Talán mert azt hiszik, hogy nem elég jók hozzá, talán egyszerűen csak félnek tőle.

Pedig ezt mindenkinek meg kellene próbálnia! Sok tekintetben máshogy tekintesz majd magadra és a világra is. Valójában nem nehéz elkezdeni. Egyáltalán nem olyan ijesztő vagy kemény, mint amilyennek első pillantásra látszik. Csak döntsd el, hogy belevágsz és csináld! Ez az útmutató megmutatja, hogyan tedd.

Az elméleti háttér – MIÉRT  PONT A TRÜKKÖZÉS?

A trükközés azért jóval több, mint valami őrülten menő farokméregetés. Természetesen vagány dolog villantani egy kezek nélkül kivitelezett cigánykereket, de azért ezen túl még számos nagyszerű előnye lesz az edzéseidnek:

  • A mozdulatok gyakorlása megnöveli az ízületeid mobilitását és rugalmasságát.
  • Megtanít a valódi mozgásra és arra, hogyan használd a tested koordinált módon.
  • Nagyszerűen helyettesíti a plyometrikus edzést. Amíg más dobozokra ugrál, addig Te szórakozva forogsz és csavarodsz a levegőben, és fejleszted a fizikai képességeidet.
  • Kialakul a tested irányításával kapcsolatos tudatosság. Ezt akkor fogod igazán értékelni, amikor elhárítasz egy arcoddal történő kellemetlen talajfogást.
  • Pszichésen is megerősödsz, mivel a fizikai akadályok áthidalása többszörösen megtérül mentálisan.
  • Ahogy megtanulod elképzelni a mozgásokat az elmédben, úgy leszel képes bármilyen egyéb sikert is vizualizálni. Ennek eredményeképpen pedig egy általános teljesítmény növekedést fogsz tapasztalni az életed minden területén.
  • Egy kötöttségek nélküli szabadtéri sportolóvá változol.

Mindez csodálatosan hangzik, ugye? De tudom, hogy mire gondolsz…

„Nincs hozzá elég tapasztalatom, így képtelen leszek trükközni. Különben is túl veszélyes!”

VAN BÁRMIRE IS SZÜKSÉGED AHHOZ, HOGY TRÜKKÖZHESS?

A bátyám egyszer azt mondta, hogy a foci azért jó sport, mert csak sípcsontvédőre, egy pár cipőre és egy labdára van szükséged az edzésekhez. Más sportokhoz képest ez egy egészen tolerálható felszereléslista.

De a trükközés még ennél is egyszerűbb, mert cipő sem kell hozzá, csupán egy kis szabad füves terület. Nincs pénzed sportolni? Rossz duma!

(A mezítláb történő mozgás egyébként inkább egyfajta kényszerűség, sem mint holmi öncélúság. Bár valóban bizsergető érzés fizikai kapcsolatba kerülni a talajjal, de korántsem erről szól a történet. A cipők azon túl hogy  megcsúszhatnak, még egy nem kívánt merevséget is adnak a lábfejednek. A legtöbb mozdulatnál meg amúgy is csak előny egy könnyebb végtag.)

A megérzéseid ellenére nincs szükséged előzetes tapasztalatra a harcművészetekben, a gimnasztikában vagy az akrobatikában.

Sok ember – köztük megannyi nyűgös tinédzser is – tapasztalat nélkül vágott bele az edzésekbe. (Én is egy ilyen srác voltam.) Szabadtéri trükközőkként ismerik a hozzám hasonlókat.

Valójában így jársz a legjobban!

Az edzések beléd verik a rendszerességet és folyamatos fejlődésre késztetnek. Ha ugyanolyan komolyan veszed a trükközésre vonatkozó edzést, mint magát a trükközést , akkor vigyázni fogsz a testedre és nem csinálsz semmi hülyeséget.

Hülyén hangzik?

De nem az lenne az igazi hülyeség, ha minden tapasztalat nélkül ugranál bele az edzésekbe?

VESZÉLYES ÉS IJESZTŐ

Kívülről nézve ijesztőnek tűnhet a trükközés. Nagyon ijesztőnek. A pokolba is, hiszen még én is eltörtem a lábam vele! Méghozzá az ötből mindjárt négy lábközép csontot. Plusz ott volt még a nagylábujjam avulziós törése is. De tényleg ne ebből indulj ki!

A YouTube-videókban látható őrült mutatványokat kivitelező srácok is kezdetben mind tanácstalan és bizonytalan amatőrök voltak.

Mindnyájan ugyanazokat a dolgokat próbálgatták. Nyújtottak. Gyakorolták az alapokat. Küzdöttek a  félelemmel. Bekaptak néhány ütést. Elszenvedtek néhány törést. És szereztek pár új sebhelyet szuvenírként.

A trükközés azonban nem bungee jumping, ez egy lépcsősor. Idő kell hozzá, hogy kilépj a komfortzónádból.

A trükközést az alapokkal lehet és kell kezdeni.

Mindenki csak profitálhat az alapok gyakorlásából. A különböző bukfencek, kézenállások és cigánykerekek elsajátítása mind olyan képességek, melyeknek feltétlenül szerepelnie kellene mindenki életében, egyszerűen csak az életre való alkalmasság jegyében, nem is beszélve a trükközésről.

Cartwheel People Are Awesome GIF - Cartwheel People Are Awesome Flip -  Discover & Share GIFs

forrás: tenor.com

Ha létezik egy mélyen alábecsült készség, akkor az az,amikor egy váratlan esésből képes vagy sérülésmentesen kigördülni. Ha pedig mellé még egy gyors és kemény atletikus próbára is vágysz, akkor kezdd el gyakorolni a  teljesen nyújtott lábakkal végrehajtott cigánykereket. Kevés dolog fonja össze annyira a mobilitást, a rugalmasságot, a koordinációt és a kinesztetikus tudatosságot, mint ez az egyszerű gyakorlat.

Szeretnéd tudni, hogy én – aki egy sem tapasztalattal, sem izomzattal nem rendelkező puhány srác voltam – hogyan kezdtem el trükközni?

Kip Up / Kick Up Tutorial | GNT on Make a GIF

forrás: makegif.com

Tarkóbillenés – a létező legártatlanabb trükk. Íme az én történetem a kezdetekről:

Tizenhárom éves koromban fedeztem fel a „trükközést”, ami rögtön be is szippantott, és a tarkóbillenés lett számomra a belépő ebbe a csodavilágba. Minimális volt a sérülésveszély, csekély a felszerelésigénye (mindössze egy szőnyegpadlóm volt), és mindenki azt mondta, hogy ez egy egyszerű gyakorlat.

(Persze amikor még tanulod a mozdulatokat, semmi sem egyszerű, az majd csak jóval később alakul ki...)

Így minden nap iskola után gyakoroltam, egészen addig, amíg aznapra a vitorláimból ki nem fogyott a szél. De én kitartóan próbálkoztam. Nap nap után. Akartam ezt a trükköt!

Körülbelül egy hónappal később Tyler barátom már megcsinálta. Aztán Jeff-nek is sikerült.

Én pedig egyedül maradtam.

De az akkori puhány testemben is tovább küzdöttem. Egyszerűen ennyire öntudatos voltam. Amikor csoportosan gyakoroltunk, én mindig két pólót viseltem. Az alsót alaposon betűrve hordtam, nehogy bárki meglássa a kilógó gyomrom. 

Ebből az egyetlen trükkből alakult ki a későbbi megszállottságom. Az életem ebbe a pillanatba ragadt.

Tizedikes voltam amikor néhány barátommal bent maradtunk a suliban tanítás után, hogy egy projekten dolgozzunk. Tíz perccel később már a tarkóbillenést gyakoroltuk közösen. Minden héten együtt lógtunk, és a körülményektől függetlenül gyakoroltunk. Telente meg egy ferde felhajtón is trükköztünk.

Veszélyes volt?

Teljesen.

De minket ez marhára nem érdekelt. Csak belemerültünk a trükközésbe, mert egyre jobbak akartunk lenni.

Ez volt az én gyerekkorom. A belépőm a mozgás világába. És ezért lett a trükközés szerves része az életemnek.

AZ ALAPVETŐ (DE NEM TÚL IJESZTŐ!) MOZDULATOK

Mivel a trükközés féltestvére mind a tornasportnak, mind a harcművészeteknek, így mindkettőből sok elemet kölcsönöz:

  • A rugalmasság óriási szerepet játszik a trükközésben. Nem csak a könnyebb végrehajtás, de a szebb kivitelezés szempontjából is. Bár lehet, hogy egyesek számára a trükközés valamiféle filozófiai jelentéssel bír, de az alapja a vizuálisan lenyűgöző mozgás létrehozása. A dinamikusabb, mutatósabb és esztétikusabb trükkös mindig is jobb lesz, mint egy ugyanolyan (vagy nagyobb) tehetségű ember, aki hanyag technikával rendelkezik. A trükközők világában a legnagyobb elismerést ugyanis a „tiszta” trükkök végrehajtói kapják.
  • Azonban meg kell jegyeznem, hogy maga a technika nagyrészt egyéni. Ellentétben a tornasporttal és más formális sportokkal, a trükközés a személyes stílus kinyilatkoztatására épít. Nem vonnak le pontokat a mozdulatok eltérő módon történő végrehajtásáért, sőt bizonyos esetekben ezt kifejezetten bátorítják. Ez a mentalitás teszi a sportágat trendivé, mivel lehetővé teszi a művelőinek az egyedi önkifejezést.
  • A trükközéshez szükséges rugalmasságot dinamikus rugalmasságnak nevezzük. A dinamikus rugalmasság az a képesség, amikor egy izom aktívan mozgatható az ízülete körül, ami eltér a szokásos ülve-lábujj érintős nyújtástól, amelyet valószínűleg Te is jól ismersz.
  • Az egy adott pozícióban hosszabb ideig kitartott megnyújtott tartást nevezzük statikus nyújtásnak. Bár a statikus nyújtás is sok esetben előnyös lehet a dinamikus rugalmasság és az azt követő trükközés szempontjából, de mindig a dinamikus rugalmasságon lesz a fő hangsúly. (Különösen azért, hogy megakadályozzuk a combhajlító és az ágyék húzódását a különböző rúgó mozdulatoknál.)
  • Az alapvető rúgóképesség kiemelten fontos. A harcművészeti eredete az, ami elválasztja trükközést a freestyle akrobatika egyéb más formáitól. Ne feledd el viszont, hogy nem kell harcművésznek lenned ahhoz, hogy trükközz!  A legtöbb trükkmester saját magától tanulja meg az alapvető harcművészeti rúgásokat, például az elülső, az oldal, a horog és a félhold stílusú rúgásokat.
  • A robbanékonyság megléte kezdetben nem kulcsfontosságú összetevője a trükközésnek. Nyilvánvalóan az mindig előny, ha a trükközőnek alapvetően gyors és robbanékony a lába. Viszont mindez a sportág progresszív természetéből adódóan idővel természetes módon kialakul mindenkinél. Az erre való külön edzés túlterhelheti a testet, és rossz helyre helyezheti a prioritásokat.
  • A mentális erő lesz az üzemanyag a legmagasabb szintű mozdulatokhoz. Bár maguk a mozdulatok rendkívüli fizikai képességet igényelnek, a végrehajtásuk csak akkor lehetséges, ha képes vagy a félelmet megszelídíteni. Az első komoly akadály általában a hátrafelé kivitelezett szaltó, de a mozdulatok idővel egyébként is egyre bonyolultabbá válnak, így a mentális harc valójában soha nem ér véget.

Ez a módja annak, hogy egy tökéletes szabadtéri trükkmesterré válj!

Az ALAPVETŐ MOZDULATOK TANULÁSA

Megtévesztő lehet a YouTube videók megtekintése. Ott mindenki a legjobb, a legvadabb dolgait mutatja be. De sokkal könnyebb megérteni a mozdulatokat, ha azokat osztályokra bontjuk.

Habár a trükközésben tényleg semmi sincs kőbe vésve, azért akad néhány alapvető kategória, amelybe minden trükk beletartozik. Minden kategóriában vannak úgynevezett „alapvető” trükkök, amelyek kiindulópontként és átjáróként szolgálnak a fejlettebb mozdulatokhoz.

Pin on Tumbling

forrás: hu.pinterest.com

A "lebegő fordulat" egy kezek talajérintése nélkül végrehajtott cigánykerék-szerű elem. Az alapmozdulat ebben a kategóriában maga a kétkezes cigánykerék. Miután a kétkezes cigánykerék végrehajtása már kényelmessé válik, onnantól kezdd el a mozdulatnál csupán az egyik kezedet használni. Innentől válik egyre hangsúlyosabbá a gyorsaság és a robbanékonyság, miközben folyamatosan törekedned kell a kezek teljes elhagyására.

 540kick High Kick GIF - 540Kick High Kick Flip Kick - Discover & Share GIFs

forrás: tenor.com

marko zaror´s 720 kick - Imgflip

forrás: imgflip.com

A rúgáson alapuló trükkök választják el a trükközést a többi extrém underground sporttól. Ez a kategória a tornádórúgással és a 360°-os félhold rúgással kezdődik. A csavarok és finomságok hozzáadásával ezek a mozdulatok 540°-os és 540°-os horog/félholddá válnak (néha ezt csalós 720°-os rúgásnak is nevezik).

Butterfly Kick / B-Kick on Make a GIF

forrás: makeagif.com

Az eredetileg a Wushu harcművészethez tartozó csavaráson alapuló rúgások egészen egyedi mozdulatokat kölcsönöznek a trükközésnek, különösen igaz ez a pillangó rúgásokra. Azonban az elemek csavarása szinte minden trükkbe belefér.

Double Double Single Handed Backflips - Señor GIF - Pronounced GIF or JIF?

forrás: cheezburger.com

Az átforduláson alapuló trükkök a kézen átfordulásokkal kezdődnek (előre és hátra is), de a hátra szaltó közülük a legfontosabb. Az összes kategória közül a szaltók a legmegterhelőbbek lelkileg. A csavaráshoz hasonlóan azonban a forgató trükkök is sok fejlettebb mozdulathoz vezetnek idővel. A zökkenőmentes előrehaladás érdekében fontos, hogy korán le tudd küzdeni az átfordulástól való félelmed.

Más, a fenti kategóriákba nem illeszkedő trükkök is bekerültek a sportba. Egyesek a harcművészetek más formáiból, míg mások az akrobatikából jöttek. Például az egyik alapvető trükk, a zárt lábas rúgás a capoeirából származik.

MOZGÁSFEJLESZTÉS 10 LÉPÉSBEN

A fejlett trükközési technikák ijesztőnek tűnhetnek, de a trükközés szépsége a progresszív jellegben rejlik. Azzal, hogy alulról kezdesz, ritkán lépsz túl a komfortzónádon. Ne felejtsd el, csak egy napsütéses nap kell az induláshoz.

Íme néhány javaslat a kezdéshez:

  • 1. Egyszerűen végezz nyújtásokat a szabadban egy meleg napon. Vedd le a cipődet, hogy érezhesd a füvet a lábujjaid között. Kezdj néhány dinamikus nyújtással: elülső lábemelés, hátsó lábemelés, oldalsó lábemelés, törzsforgatás és karlendítések. Ez kellően bemelegíti a csípődet ahhoz, hogy elkezdhesd gyakorolni az alapvető harcművészeti rúgásokat, például a horogrúgást, a belső félhold rúgást és a külső félhold rúgást.  
  • 2. Végezz mozgásszervi gyakorlatokat az edzéseid során, olyan dolgokat amelyek hozzászoktatják a tested nem szokványos mozdulatokhoz.
  • 3. Iktass be néhány alapvető gyakorlatot már most az edzéseidbe. Bukfencek, kézenállás, kézen átfordulás mind olyan finomságok, amelyek felkészítenek arra, hogy a tested majd a talaj felett fog szabadon mozogni.
  • 4. Tanulmányozz online videókat a szabályos kivitelezés teljes megértéséhez. Nagyszerű források vannak odakint. 
  • 5. Dolgozz az alapvető rúgásokon, de vigyázz, hogy először ne terheld túl magad. Ha megtanultad az egyik változatot, az utána következővel már sokkal könnyebb dolgod lesz.
  • 6. Keress egy edzőtársat. Közösen még viccesebb is lesz gyakorolni.
  • 7. Merülj el az akrobatikus oldaladban, és gyakorold rendszeresen a cigánykereket, a tornádórúgásokat és 360°-os félholdat. Ezek a lépések jelentik az alapot. Ne hagyd figyelmen kívül fontosságukat.  
  • 8. Vedd magad komolyan. Rögzítsd az edzéseidet videóra, és értékeld a gyakorlatok végrehajtásának a formáját a másokéhoz képest. Állítsd meg a videót, hogy ellenőrizhesd a testhelyzeteidet. Elemezd ki alaposan a dolgokat.
  • 9. Dolgozz ki egy nyújtási rutint. Dinamikus nyújtás minden reggel. Statikus-passzív nyújtás esténként. Válassz ki egy vagy két nyújtást minden nagyobb izomcsoportra. Gyakorold ezeket minden egyes nap.
  • 10. Nyújts, ugorj, végezz minél több tarkóbillenést, leérkezést és a többi alapmozdulatot. Válj függővé!

KÖVETKEZTETÉS

Talán a legelőnyösebb ok a trükközés megkezdésére, hogy nem szükséges hozzá egy kiemelkedő fizikum megléte. Viszont a mozdulatok rendszeres gyakorlásával egy mindenkitől független, szabad sportolóvá alakulhatsz. Megtanulod majd, hogyan fejleszd a képességeidet és hogyan javítsd ki a hibáidat. Magadat fogod edzeni! Magadért fogsz edzeni!

Talán a legfontosabb dolog, hogy itt tényleg minden rólad szól. Annyira fiatal még ez a sport, és a nagy része valójában egy önfelfedezés. Itt nincs edző, aki kiabál majd veled. Itt csak te vagy. Ez a Te utad!

A sokszínűség a legjobb a trükközésben, hogy elfogadjuk azt, hogy itt mindenki más, és hogy a dolgok máshogy működnek a különböző embereknél. Képzeld el, ha a fitneszipar is átvenné ezt a mentalitást! (Álmodni csak lehet...)

A trükközéssel felfedezheted a saját korlátaidat. Nekem megváltoztatta az életemet. Hagyod, hogy megváltoztassa a tiédet is?

flips | GIF | PrimoGIF

forrás: primogif.com

Amennyiben érdekel, a cikket az anthonymychal.com -on olvashatod el eredeti formájában.

MÁS: Továbbra is úgy gondolom, hogy olyan dolgokról írok és osztok meg információkat, amelyekkel nem igazán lehet máshol magyar nyelven összetalálkozni, és őszintén remélem, hogy sokan tudtok ezekből profitálni. Viszont tényleg érdekelne, hogy mennyire is van ez így! Tisztában vagyok azzal, hogy az, amit én közvetítek, nem könnyű befogadni. Nem a megszokott klisékkel állok a testedzés kérdéséhez és tényleg nem érdekelnek a kommersz okoskodások sem. De azt tényleg nem tudhatom, hogy mennyire megy át a blogomon a mozgás szeretete és ez mennyire van hatással rátok. Ha van pár percetek kérlek írjatok egy-két mondatot kommentben! Egy ifjú instagram-os trükköző titán videójával búcsúzok Tőletek!

Ha tetszett és hasznosnak találtad a cikkemet, akkor nézz szét a blogom egyéb tartalmai között is még több, edzéssel, sztáredzéssel kapcsolatos információért a testedzek.blog.hu -n és kövess az Instagramon / @testedzek.blog.hu1 / is!  

Kérlek, ha van lehetőséged támogasd a munkámat!

Legyen egy apró, vagy nagyobb adomány, amivel támogatni szeretnél, az nagyban segítene abban, hogy továbbra is minőségi tartalommal tölthessem meg a blogomat, továbbá hogy létrehozhassak egy mindenki számára jobban átlátható webes felületet, egy testedzéssel és egészséggel foglalkozó honlapot.

Amennyiben támogatnál, kérlek írj egy e-mailt a következő címre
oliver-s007@hotmail.com

Szólj hozzá