2021. feb 23.

Hollywood legjobb fizikumai

írta: Royaliver
Hollywood legjobb fizikumai

Edzés és táplálkozás

20 Pounds of “Hollywood” Muscle! | T Nation

forrás: t-nation.com

A 80-as évek egyértelműen a kigyúrt sztárok időszaka volt. Akkoriban elképzelhetetlen volt, hogy egy valamirevaló akciófilm főszereplője csupán egy átlagos kinézetű, vézna alak legyen. A korszak két abszolút csillaga Arnold Schwarzenegger és Sylvester Stallone volt, akik szinte évente jöttek elő új mozikkal, melyekben kötelező is volt látványos izmokat villantani. Viszont a következő dekád már az intellektuálisabb  filmek korszaka lett, így a 90-es évek akciófilmjei kevesebb izmot, de magasabb színvonalú, ma is élvezhető alkotásokat hoztak. Aztán egyszer csak arra lettünk figyelmesek, hogy lassan kikoptak az emlékezetes fizikumok a mozikból. Mára egyértelműen hiánycikké vált a "férfias" férfi. A mindenféle meghatározhatatlan nemű, szoknyás, csont sovány fickók és a szakállas, férfias nők, meg a fene tudja még milyen transz-nemű borzalmak korszakában elég rendesen megcsappant a nagy vásznon megjelenő kisportolt testek száma.

Rambo First Blood anniversary

forrás: menshealth.com

Mindenképpen reményre ad okot, hogy a mai gender-semlegessé váló társadalomban is van igény a sportra, a sportos kinézetre és lassacskán azért a filmvászonra is visszaszivárognak az erőteljesebb fizikumok. Régóta tervezem, hogy összeállítok egy listát Hollywood élvonalába tartozó azon színészekről, akik kemény edzéssekkel készülnek fel szerepeikre és ezt meg is mutatják nekünk. Aztán anyaggyűjtés közben belefutottam Roger Ciberras-nak a 2018-ban a GQ.com számára írott cikkébe, amiből most gátlástalanul nyúlok le mindenféle, a számotokra is hasznos információt a hollywoodi hírességek filmszerepeikre való felkészüléséről, beleértve táplálkozásukat és az edzésüket is. Igyekeztem elkerülni azokat a színészeket, akik korábban is a testükből éltek, és inkább azokra koncentráltam akik egy-egy szerep kedvéért változtak át. A lista több olyan hírességet is tartalmaz akikről korábban már írtam, de bízom benne, hogy ez nem fog zavarni! A cikkben nem lesz szó sem szteroidokról, sem digitálisan létrehozott izmokról. Bár a mozi egy varázslat, ezek a srácok nem varázslattal alakultak át. Kemény edzések és még keményebb diéták állnak a nem mindennapi kinézetek mögött.

Josh Brolin Workout: The Secret To His Insane Off Day

forrás: dmarge.com

Josh Brolin

Film: Cable szerepe a Deadpool 2-ben

Végcél a filmre: kidolgozott izomzat és vékonyabb testalkat

Felkészülés:  Josh Brolinnak mindössze 11 hét állt a rendelkezésére, hogy izmot pakoljon magára és eljátssza Cable-t a legutóbbi Deadpool- filmben. A 49 éves színész napi három órát edzett, amely egy reggeli kardiót, valamint saját testsúlyos- és mobilitási gyakorlatokat is tartalmazott. Josh meglehetősen vaskos volt, de nem igazán rendelkezett erőteljes vállszerkezettel. "Rendben, nézzük meg, hogyan tehetjük figyelemre méltóvá a vállaid és a karjaid" - mondja Justin Lavato, az iambuilt.com tulajdonosa. "Oldalsó emeléseket végeztettem vele oly módon, hogy a könyökénél ellentartottam a feszültség növelése érdekében" - mondta Lavato. - Ezek az ellentartások hihetetlen módon aktiválták a deltáit. Annyira brutális edzésket végzett, hogy néha egyetlen szett után már a padlóra zuhant.”- teszi hozzá Lavato. A felkészülés végére Brolin 13 kg-ot fogyott, 95 kg-ról 82 kg-ra csökkent a súlya, miközben elérte a szálkás testalkatot. "A legfontosabb dolog amit szeretnék kiemelni, hogy  szteroidoktól mentesen alakult át, ami sokak számára motiváló lehet " - magyarázza Lavato. "Mindezt azért is sikerült megvalósítania, mert nagyon komolyan vette a feladatát."

fitness first: Chris Hemsworth - "THOR" Workout | Best Training | Chris  hemsworth thor workout, Chris hemsworth, Workout motivation women

forrás: hu.pinterest.com

Chris Hemsworth

Film: Thor szerepe a Bosszúállók: Végtelen háború c. filmben

Végcél a filmre: izomtömeg növelés

Felkészülés:  Hogy Chris felkészülhessen a Bosszúállók: Végtelen háborúra, edzőjével Luke Zocchi-val kizárólag a maximális testtömeg elérésére összpontosítottak. "Chris a Bosszúállók előtt forgatta le a 12 katona című filmet, ahol a film munkálatai alatt egyáltalán nem edzett és aminek a következtében el is veszítette a korábban felépített látványos izomzatát. Tehát most arra kellett összpontosítanunk, hogy ezt az izomtömeget visszaszerezzük." - magyarázta Zocchi. - "A vállára és bicepszére helyeztük a fő hangsúlyt az edzéseken, mert Chris-nek a karja lesz leginkább szembeötlő Thor jelmezében"

A Bosszúállók: Végtelen háború-ra hetente 5-6 alkalommal naponta egy órát edzett. „Sok embert meglep, hogy csak napi egy órát dolgoztunk, de ha valaki a megfelelő intenzitással edz, akkor egy óra több mint elég, feltéve ha megfelelő étrenddel támogatja meg az edzéseit."

Diéta: „Chris napi 4-6 alkalommal étkezett, ami rengeteg jó minőségű fehérjét, zöldséget és rizst tartalmazott. Minden alkalommal fogyasztott fehérjét, zöldségféléket vagy salátát, viszont szénhidrátot nem. ”

Edzésminta: 30 perces mintaterv. Minden gyakorlatot párban, szuperszettként hajtott végre, 4 szériában:

1.
- Felhúzás, 12 ismétlés
- Gyémánt fekvőtámasz, 15 ismétlés

2.
- Hajlított rúddal végrehajtott bicepszhajlítás, 12 ismétlés
- Köteles tricepsz lenyomás,12 ismétlés

3.
-Bicepszhajlítás ülve, 12 ismétlés
-Homlokra engedés, 12 ismétlés

 Black Panther's 6 Thirstiest Moments

 forrás: vulture.com

Chadwick Boseman 

Film: T'Challa  szerepe a Fekete Párduc-ban

Végcél a filmre:  szálkás és atletikus

Felkészülés: Az időközben már elhunyt  Boseman ismert volt arról, hogy mindig teljes erőbedobással készült az  intenzív edzést igénylő szerepeire, így a T'Challa eljátszására való felkészülésének fizikai aspektusa nem érte váratlanul.  Baseman a film többi szereplőjével ellentétben nem a megszokott módon hajtotta végre az edzéseit. Célja T'Challa macskaszerű viselkedésének és folyékony harci stílusának elsajátítása volt. Harcművészeti oktatásban részesült, gyakorolva a jiu-jitsu-t, a capoeirát, a karatét és a kung-fut. Felkészülésében súlyzós gyakorlatokon túl, a rugalmasságát növelő- és a harci edzéseken való részvétele egyaránt segített számára a fizikai jelenetek elsajátításában.

Étrendjén nem változtatott drasztikusan, inkább a lazább megközelítést alkalmazta a felkészülése során. Lisa DeFazio, dietetikus és táplálkozási szakember javaslatára teljesen felelhagyott az alkoholos italok fogyasztásával"A sör és a több pia az ami igazán hizlal, le kell mondanod ezekről és önfegyelmet kell tanúsítanod" - mondta DeFazio. 

Edzésminta: Teljes testes edzés

Bemelegítés: 

- Nyújtás, majd 800 méter kocogás
- Húzódzkodás: 3 sorozat, 5 ismétléssel, majd fekvőtámasz szintén 3 sorozatban, 15 ismétléssel. 

Köredzés: (Három kör 21-15-9 ismétléssel, minimális pihenéssel, vagy pihenőidő nélkül)

- Gyűrűtartás egyenes lábakkal: 21 másodperc
- Inchworm (ez magyarul kb. ennyit tesz: araszoló kukac): 21 ismétlés
- Planktartás falra lépéssel: 21 ismétlés
- Plank-Fekvőtámasz: 21 ismétlés
- Homorítás hason fekve: 21 ismétlés
- Kitörés: 21 ismétlés

Michael B. Jordan - Body Transformations for Creed 1|2 and Black Panther -  YouTube

 forrás: youtube.com

Michael B. Jordan

Film: Creed, Fekete Párduc 

Végcél a filmekre: szálkás és izmos 

Felkészülés:  Michael B. Jordan szeret olyan szerepeket elvállalni, amelyek fizikailag komoly kihívást jelentenek számára. Felkészülése során napi hatszor étkezett és háromszor edzetthogy a lehető legjobb formába kerüljön. Napi másfél liter tiszta víz elfogyasztása mellett reggelije leginkább tojásfehérjéből, pulykából és barna rizsből állt, majd a nap további részében fogyasztott még csirkemellet, pirított spenótot és barna rizst is. Mindezeket kiegészítette fehérje turmixxal, steakel, édesburgonyával és brokkolival. 

Jordan edzéseinek gerincét állóképességi és testépítő gyakorlatok képezték. Edzője Corey Calliet a következőket mondta: "A programban kombináltuk a kardiót a köredzésekkel, hogy Jordan hasizmáról eltüntessük a felesleges zsírt, miközben igyekeztünk elérni a lehető legizmosabb formát."

Edzésminta:  Mellkas, karok és a hasizom

Bemelegítés: 

- Nyújtás és bemelegítés
- 1 mérföld futás mérsékelt tempóban

Köredzés:   (A szériák között minimális pihenéssel, vagy pihenőidő nélkül)

- Fekvenyomás ferde padon: 5 sorozat; 10 ismétléssel
- Fekvenyomás: 5 sorozat; 10 ismétléssel
- Bicepszezés rúddal: 4 sorozat; 12 ismétléssel
- Lórugás: 4 sorozat; 15 ismétléssel
- Tolódzkodás padon: 4 sorozat; 20 ismétléssel
- Hasprés: 3 sorozat; 25 ismétléssel
- Lábemelés: 3 sorozat; 25 ismétléssel
- Lábemelés fekve: 3 sorozat; 25 ismétléssel
- Lebegő ülés: 3 sorozat; 25 ismétléssel
- Sprinter felülés: 25 ismétlés

 Buy Shot Caller - Microsoft Store

forrás: microsoft.com

Nikolaj Coster-Waldau

Film: Jacoster Harlon szerepe a Shot Caller -ben

Végcél a filmre: szálkás, izmos

Felkészülés:  Nikolaj a Trónok harca című HBO sorozatban vált híressé a sármos és jóképű Jamie Lannister szerepében. Viszont a legújabb, Shot Caller című filmjében sok mindennek kellett látszania, csak éppen sármosnak nem. Jacoster Harlon-nak egy közlekedési baleset után a börtönben túlélni kényszerült férfinak a szerepében, Coster-Waldaunak fel kellett készülnie arra, hogy úgy nézzen ki, mint aki hónapokat töltött el a börtön falai között.

A Men's Journal című lapnak nyilatkozta, hogy Jesper Mouritzen veterán edzőtől kért segítséget, aki azonnal masszívan megemelte a összkalória bevitelét, hogy beindítsa nála az izomépítést.

„Nagyjából 10 kg súlyt szedhettem magamra, ami számomra rendkívül nagy kihívás volt. Alapvetően vékony testalkatú vagyok, és a szervezetem nagyon keményen tiltakozott a folyamatos evés ellen. Soha nem gondoltam, hogy ennyire kemény meló lesz majd híznom. Számomra sokkal könnyebb lett volna ha továbbra is sovány maradhatok. Egyszerűen borzalmas érzés volt, hogy akkor is ennem kellett, amikor már teljesen jóllakottnak éreztem magamat.

Coster-Waldau edzéseinek egyik legnehezebb része  a „négyütemű fekvőtámasz sittes módra” történő állandó darálása volt.

- Egy felugrás után csinálsz egy fekvőtámaszt, amelynek a nyomása közben a  térdedet a mellkasodig emeled, aztán a következő fekvőtámasz után váltod a térded, végül ismét felugrasz. Ezek az ismétlések brutálisak voltak. Legjobb formámban is legfeljebb 50-et voltam képes egyhuzamban lenyomni belőlük, miközben srácok azt mondták, hogy  300-500-at fognak belőle csinálni. Simán be lehetne rakni ezt a gyakorlatot a CrossFit Games-be. ”

Edzésminta: Börtönedzés

Bemelegítés: 

- Nyújtás és bemelegítés
- Az alapvető összetett mozgások gyakorlása
- Dinamikus edzés izometrikus gyakorlatokkal minden testrészre

Köredzés: (Charles Bronson börtönedzése. 10 ismétléssel indítva és minden körben emelve az ismétlésszámot)

- Kézállásban nyomás
- Fekvőtámasz
- Felülés
- Guggolás
- Guggolásból fekvőtámaszba ugrás
- Négyütemű fekvőtámasz börtön módon
- Csillagtartásba ugrás (star jump)
- Kitörés
I need one of these...XP | Jason statham body, Jason statham, Statham

forrás: hu.pinterest.com

Jason Statham 

Film: Halálfutam

Végcél a filmre: szálkás és izmos 

Felkészülés:  Jason igyekszik folyamatosan tartani a csúcsformáját, éppen ezért ritkán engedi el magát. A kemény és gyors edzéseket kedveli rengeteg funkcionális mozdulattal. (Bővebben itt írtam Statham edzéséről korábban.)

Edzésminta:  Funkcionális edzés  

Bemelegítés:  (Minden gyakorlatot 30 másodpercig végez, majd négyszer megismétli az egészet.)

- Tolódzkodás gyűrűn
- Farmer séta kettlebellel
- L-tartás korláton
- Guggolás 

Köredzés: (Öt gyakorlat, tíz körben. 10 ismétléssel kezd, majd minden körben csökkenti eggyel az ismétlések számát.)

- Elöl guggolás 40 kg-al
- Húzódzkodás
- Fekvőtámasz mini korláton
- Felrántás
- Térdfelhúzás függeszkedve

 Pin by Lakesha Lohman on Fitness Motivation | Superman workout, Henry  cavill shirtless, Henry cavill

forrás: pinterest.ph

Henry Cavill

Film: Az Acélember

Végcél a filmre: a lehető legizmosabb forma

Felkészülés: Ahhoz, hogy Superman legyél, szuper formában is kell lenned. Henry Cavill-nél ez akkor vált nyilvánvalóvá, amikor először megmutatta a felsőtestét az Acélember-ben. A legendás edzővel, Mark Twight-tal (aki többek között a "300" c. film szereplőit is felkészítette) dolgozott azon, hogy hitelesen játszhassa el a világ legerősebb képregényhősét. És ez bizony sok nehéz olimpiai emeléssel járt...

Edzésminta:  Összetett felhúzások

- Guggolás hátul tartott rúddal: 3 széria 20 ismétléssel
- Ugró guggolás: 3 széria 10 ismétléssel
- Guggolás fej fölött tartott súllyal:  3 széria 10 ismétléssel
- Felhúzás / Guggolás elöl tartott súllyal:  5 széria 10 ismétléssel mindkét gyakorlatból, köztük 2 perc pihenéssel
- Húzódzkodás: 1, 2, 3, 4, 5, 6 - majd pihenés, és még háromszor ismétli. 63 teljes húzódzkodás

 Magic Mike Workout: How Joe Manganiello Got A Six-Pack | Pop Workouts

forrás: popworkouts.com

Joe Manganiello

Film: Magic Mike

Végcél a filmre: Atletikus

Felkészülés: Ahhoz, hogy a Magic Mike forgatására formába kerüljön, Joe köredzéseket alkalmazott, miközben a gyakorlatokat szuperszett formában hajtotta végre. Ez nagyjából egy nagyon intenzív kardiózásnak és az  ellenálláson alapuló hagyományos edzéseknek volt egy sajátos keveréke.

Edzésminta:  Tricepsz és láb. A gyakorlatokat egymás után végezve, a sorozatok között pihenő idő nélkül végrehajtva.

- Guggolás: 4 sorozat; 15 ismétléssel
- Homlokra engedés: 4 sorozat; 12 ismétléssel
- Szűk nyomás: 4 sorozat; 12 ismétléssel

Következő:

- Bolgár guggolás: 4 sorozat; 12 ismétléssel
- Tricepsz nyújtás fej fölé kötéllel: 4 sorozat; 12 ismétléssel
- Tricepsz lenyomás kötéllel: 4 sorozat; 12 ismétléssel

Következő:

- Padralépések súlyzóval: 4 sorozat; 20 ismétléssel (10 ismétlés lábanként)
- Tolódzkodás: 4 sorozat; 20 ismétléssel

 Pin on Men

forrás: hu.pinterest.com

Zac Efron

Film: Baywatch

Végcél a filmre: atletikus és szálkás

Felkészülés: Ha láttál egy nemrég készült képet Zac-ről a Baywatch forgatásán, akkor tudhatod, hogy gyerek irgalmatlanul szálkás lett, miközben magára is szedett valamennyi minőségi izmot. A szárazságát kemény diétával és egy kilenc naponta beiktatott csalónappal érte el.

Edzésminta: Hát és bicepsz 

- Szűk fogású lehúzás: 3 sorozat; 6 ismétléssel
- T-rudas evezés: 3 sorozat; 8 ismétléssel
- Elemelés: 4 sorozat; 10 ismétléssel
- Karhajlítás döntött padon: 3 sorozat; 8 ismétléssel
- Kalapácstartásos karhajlítás: 4 sorozat; 12 ismétléssel
- 21-es karhajlítás, 3 széria a következő módon:

7 ismétlés teljes mozgástartományban
7 ismétlés a felső szakaszban (értsd: teljesen behajlított alkartól a talajjal párhuzamos alkarig)
7 ismétlés az alsó szakaszban (értsd: nyújtott alkar helyzetből a talajjal párhuzamos alkarig)

 Pin on Manu SPARTACUS

 forrás: hu.pinterest.com

Manu Bennett

Film: Spartacus című televíziós sorozat

Végcél a filmre: a lehető legizmosabb forma

Felkészülés: Gladiátor formában lenni jóval többet jelent egy izmos kinézetnél. Mozgékonnyá és funkcionálissá is kellett válnia Bennettnek. Ahhoz, hogy ilyen formába kerüljön elengedhetetlen volt számára a súlyzós gyakorlatokon túl a funkcionális mozgások-, és a kemény harci edzések világába is belépjen.

Edzésminta:  Gladiátor kiképzés

AMRAP köredzés: (Az AMRAP annyit tesz, mint „As Many Rounds As Possible” , vagyis a lehető legtöbb kör vagy a lehető legtöbb ismétlés.)

 3 kör a következő gyakorlatokból:

- Serleg guggolás
- Hegymászás (fekvőtámasz helyzetben történő helyben futás)
- Lendítés egykezes súlyzóval
- Fekvőtámasz szűk kéztartással
- Kitörés és ugrás súllyal
- Evezés kézi súlyzóval
- Oldalsó kitörés súllyal
- Renegát evezés kéz súlyzóval (evezés fekvőtámasz pozícióban
- Kitörés
- Fekvenyomás

Tom Cruise flexes his muscles on set of Mission: Impossible 4 - Mirror  Online

 forrás: mirror.co.uk

Tom Cruise

Film: Top Gun 2 / Mission Impossible: Rogue Nation

Végcél a filmre: gyors és fitt

Felkészülés: Tom évtizedek óta folyamatosan kiemelkedő kondíciót tud felmutatni. Nem ő a legizmosabb és nem is a legszálkásabb Hollywoodban, de a fizikuma mégis nagyon egyben van. Tom imád kardiózni és nagyon odafigyel a törzs körüli izmokra. Mivel alacsony, így számára az izomépítés nem optimális, mert a nagy tömeg könnyen zömökké teheti a testét.

Edzésminta: Kardió és a törzserő fejlesztése

- 5 perc kocogás
- Nyújtás
- 30 perc kocogás
- 30 perc köredzés a következő gyakorlatokkal:

Lábemelés fekve, plank tartás, húzódzkodás, felülés és a lábemelés függve

Harci edzés: kick-box, árnyékbox és zsákolás.

Az edzés végén nyújtás, kocogás és egyéb levezető gyakorlatok.

 Shirtless Vin Diesel flexes his grrr-eat muscles as he poses with fierce  feline companion | Daily Mail Online

 forrás: dailymail.co.uk

Vin Diesel

Film: Halálos iram franchise

Végcél a filmre: Vastag és izmos

Felkészülés: Vin ötvözi a hagyományos súlyzós edzést Ju-Jitsuval, calisthenics-el (híres arról, hogy képes végrehajtani a zászlót!) és több más képességfejlesztő edzőgyakorlattal.

Edzésminta: Edzés karra

- Köteles lenyomás: 4 sorozat; 15 ismétléssel
- Kábeles karhajlítás: 4 sorozat; 15 ismétléssel
- Kalapácstartásos karhajlítás 3 sorozat; 10 ismétléssel
- Egykezes tricpeszhajlítás kézi súlyzóval:3 sorozat; 12 ismétléssel
- Lórugás: 3 sorozat; 10 ismétléssel
- Karhajlítás döntött padon: 3 sorozat; 18 ismétléssel

 Alexander Skarsgard ate 7,000 calories a day to build his Tarzan body |  Alexander skarsgard tarzan, Tarzan movie, Tarzan photo

  forrás: hu.pinterest.com

Alexander Skarsgard

Film: Tarzan

Végcél a filmre: rommá szálkásított

Felkészülés:  Alexander Skarsgardnak bő nyolc hónapjába került, hogy Tarzanná alakuljon. Eközben napi 7000 kalóriát tolt be és az evésen kívül kizárólag az edzésre”koncentrált.

"Szakaszokra bontottuk a felkészülésemet. Az első lépés az volt, hogy  megpróbáltuk a súlyomat minél feljebb tolni." - mondta, miközben Sydney-ben népszerűsítette a filmjét. „Az étrendem napi 7000 kalóriából állt, főleg húsból és burgonyából. Az első három hónapban folyamatosan ettem. Ekkor még True Blood című sorozatot forgattam, ahol a munkálatok alatt minden szabad időmet étkezéssel kellett töltenem.

A második fázisában egy nagyon szigorú, napi hat kis étkezést tartalmazó étrendre váltott, amelynél szinte megőrült az állandó éhségtől  

"Nincs cukor, nincs tejtermék, nincs gyors szénhidrát" - mondta az étrendjéről. - Étrendjében kizárólag steak, csirke és füstölt hal szerepelt. Az étkezéseim olyan kicsik voltak, hogy éppen csak arra volt elég, hogy átvészeljem a napokat. Járkáltam is idegesen körbe-körbe és folyton az órámat néztem, hogy mikor lesz már végre a következő étkezésem."

 

 forrás: gq.com

Tom Hardy

Mad Max: A harag útja című filmjéhez Tom Hardynak 13 kg-ot kellett leadnia. Ennek érdekében állítólag csak egyszer evett naponta, és hónapokig végzett harci jellegű edzéseket. Hardy személyi edzője az ex-tengerészgyalogos Patrick „P-Nut” Monroe súlyemelő és harcművészeti programokat rakott össze Tom számára. Az edzései napi négy, egyenként 20 perces szakaszból álltak.

Ryan Gosling

Az Őrültdilisszerelem című filmjére Gosling banánnal és fehérjeturmixokkal készítette fel magát és napi két órán át, heti négy-öt napon edzett. Leginkább a  mellkasára, a vállaira és a törzsizmaira összpontosított.

- Egy idő után az izmaink olyanná válnak, mint a háziállatok. Nem csinálnak semmi hasznosat, de etetni és gondozni kell őket, mert ellenkező esetben elhagynak minket - mondta Gosling.

Hugh Jackman

A Farkas előtti felkészítő tömegnövelésnél Jackman alapszabálya az volt, hogy ne térjen el túlságosan az optimális alakjától, és ne töltsön el több időt az edzőteremben, mint amennyi feltétlenül szükséges. Progresszív túlterhelési technikát követett, amely magában foglalta a fekvenyomásokat, a guggolásokat és az elemeléseket,  kis súlyokkal kezdve, majd  fokozatosan növelve azokat. Az étrend szempontjából Jackman sült halat és kását evett mazsolával, fahéjjal és mandulavajjal. (Itt írtam bővebben az edzéséről korábban. Ha érdekel...)

 The 10 Fittest Movies of All Time

 forrás: mensjournal.com

Brad Pitt

Brad Pitt állati kemény edzéseknek és a szigorú étrendnek köszönhette a Harcos klubjá-ra összerakott rommá szálkásított testét. Pitt ekkor csupán 70 kg-ot nyomott 6 százalékos testzsír mellett. És mindezt hogyan érte el? Pitt hétfőn mellkast és hátat edzett, szerdán vállat, csütörtökön a karokat, a pénteket pedig állóképességi edzéseknek szentelte. Étrendje leginkább a magas fehérje tartalmú kajákra koncentrált, amely hat rövid étkezésből állt. Nem törekedett a változatosságra, diétája csupán tojást, tonhalat, csirkét, halat, zabpelyhet és különféle zöldségeket tartalmazott.

Will Smith

Will Smith 84 kg-os testsúlyát hozta fel egy leszálkásított 100 kg-ra, hogy a legendás Muhhamad Ali bőrébe bújhasson az Ali című filmben. A napi hat óra bokszolás, emelés és futás mellett Smith elhagyta a szemét kajákat, és egy klasszikus, magas fehérjetartalmú, magas szénhidráttartalmú és közepesen zsíros étrendet követett.

Smith azt mondta: „A közönség meg fogja érteni Muhammad Ali életének minden másodpercét ... "

Jake Gyllenhaall

Hogyan változott át a Nightcrawler-ben szereplő csontvázból egy profi ökölvívóvá? Nos a színész csupán nevetséges napi hat órát edzett, ami tartalmazott 2000 elülést is. Ébredés után 1000-et és lefekvés előtt 1000-et. Semmi extra...

Mickey Rourke

Mickey 16 kg-ot fogyott le felkészülés közben - és mindezt a boksznak köszönhette.

Daniel Craig

Ahhoz, hogy mindenki kedvenc titkos ügynökévé, James Bond-á alakulhasson, Daniel Craig felhagyott a dohányzással és hetente ötször edzett. "Hétvégén ettem és ittam amit szerettem, de hétközben szigorú diétán voltam. Az edzéseink ugyan csak 45 percesek voltak, de azt megállás nélkül kellett végig tolnom. Köredzések, felhúzások, súlyzós gyakorlatok és rengeteg húzódzkodás szerepelt benne. Mondtam a személyi edzőmnek, Simon Watersonnak, hogy úgy kell kinéznem, hogy amikor leveszem az ingem, az gyilkoljon." - mondta Craig.

 

daniel..james bond | Daniel craig, Männer badehosen, Badehose

  forrás: hu.pinterest.com

Ha figyelmesen olvasod a színészek programjait hamar rájössz, hogy alapjában véve minden különbségük ellenére nagyon is hasonló séma szerint épülnek fel. Sok tiszta kalória az alapokhoz, a tömeghez. Majd ha megvan az alap akkor csökkenteni kell a bevitt táplálék mennyiségét, miközben maximumig tekerik az edzéseik intenzitását. A tiszta kaja, az intenzív edzés és a megfelelő pihenés lesz mindig is a megfejtése a jó kinézetnek. Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet és remélem, hogy érdekesnek és hasznosnak találtad! Ha tetszett akkor nézz szét a blogom egyéb tartalmai között is még több, edzéssel, sztáredzéssel kapcsolatos információért a testedzek.blog.hu -n és kövess az Instagramon / @testedzek.blog.hu1 / is!

Szólj hozzá