2020. jan 29.

Hugh Jackman: Fizikai felkészítés "Farkas" szerepére

írta: Royaliver
Hugh Jackman: Fizikai felkészítés "Farkas" szerepére

Képtalálat a következőre: „hugh jackman wolverine”

forrás: supplementdemand.com

Mindenekelőtt engedd meg, hogy megköszönjem hogy olvasod a blogbejegyzéseimet! Nagyon sok jó írás van a neten, de TE pont úgy döntöttél, hogy az enyémet olvasod, tehát tényleg köszi! Sok sztáredzést elhoztam már nektek, de kapok is rendesen a fejemre, mert mindenki látja, hogy vannak itt bizony hiányosságok. Nem félrefordítások! És nem, nem arra gondolok, amikor valaki számára az a hihetetlen, hogy Jake Gyllenhaal ledarál napi 2000 felülést vagy az, hogyan képes tucatjával tolni be a tojást. Egy színésznek van úgy 5-6 hónapja, hogy élsportolónak vagy szuperhősnek nézzen ki, így nem is tehet mást, mint sokórás, sokszor félnapos edzéseken felkészülni. A hiányosságok alatt a kémiai felkészítést értem, amit szándékosan kerültem el írásaimban. Na, most ezt is orvosolni fogom!

Képtalálat a következőre: „hugh jackman ripped wolverine”

forrás: hu.pinterest.com

Csapjunk akkor bele! Farkas (immár három évtizednyi képregény-gyűjtőként azért még mindig nehéz így neveznem Rozsomákot) a Marvel képregényes univerzumának egyik legnépszerűbb alakja. Pozitív anti-hős. Akárcsak a Megtorló, a Farkas is gyorsan és véresen oldja meg a problémákat. A kézfejéből előugró pengéket sokszor látjuk arcokon és torkokon keresztültolva. A  Farkas képregényben ábrázolt fizikuma csakúgy, mint a természete, vad és brutális. Na, az első X-Men filmben Hugh Jackman azért messze nem ilyen volt. A félmeztelen felsőteste a mai ideálokhoz mérten már kevés egy Marvel mozira!

Képtalálat a következőre: „hugh jackman first wolverine”

forrás: cheatsheet.com

A Fox filmstúdió fejeseihez is eljutottak a hangok, hogy oké, jó gyerek ez a Jackman, de nem úgy néz ki a teste, mint egy szuperhősnek és egyáltalán nem ártana, ha lenne rajta valami, ami izmokat idéz. Tehát a színészt elkezdték keményen a karakterhez igazítani. Jackman maga is elismeri, hogy a genetikája meglehetősen szegényes az izomépítéshez. A "Men's Journal"-nak adott interjújában említi: „Három évi gyúrás után a 189 cm-es magasságomhoz mindössze 77 kg voltam. Csupa csont és bőr. Az öltözőben lévő srácok úgy köszöntek, hogy: "Csá, Csonti!" meg  "Hey Ana!" (utalva az anorexiára). Az átalakulása Farkas szerepére annál inkább figyelemre méltó, hogy többször leszögezte: utál edzeni, de szükséges a szerepeihez.

Kapcsolódó kép

forrás: giphy.com

Nézzük az edzését! Sok izmot akartak és legfőképp szálkás izmokat! Ehhez meg nagy súlyos alapgyakorlatokra van szükség. Egyébként ha elkezdesz keresgélni a neten, legalább 10 fajta különböző edzésprogramot találsz a színész neve mellett. Úgy tűnik, hogy mindenki Jackman nevével akarta eladni a saját agyömlését. Nyilván a legtöbb edzőprogram színtiszta kamu.

Képtalálat a következőre: „wolverine muscle gif”

forrás: giphy.com

Ami biztos látható, hogy az edzéseihez a színész viszonylag kevés mozgást végzett gépeken. Szabadsúlyos nehéz emelések adták az alapot 4 és 6 közötti ismétlésszámmal és nehéz súlyokkal. Az alsótest edzése így nézett ki:

  • Guggolás súllyal a nyak mögött: 4×4
  • Felhúzás: 4×4
  • Egylábas tolás lábtoló gépen: 4×10
  • Vádliemelés állva: 4×12
  • Lábemelés függésben: 4×12
  • Haskeréken gördülés: 4×10

Kapcsolódó kép

forrás: giphy.com

A forgatáshoz közeledve hétről-hétre emelték az intenzitást és az ismétlésszámot, hogy mire a Farkas önálló, X-men-től független filmjének a forgatása elkezdődik, égjen le róla a maradék felesleg is. Külön nem is fárasztanálak az edzőprogram gyakorlataival. Heti 5 nap testépítő jellegű edzés. A felosztás így nézett ki:

  • Hétfő: mellkas és vállak
  • Kedd: lábak és has
  • Csütörtök: hát és bicepsz
  • Péntek: mellkas és tricepsz
  • Szombat: lábak és törzs

Napi 3 óra edzőtermi edzés. Reggel 45 perc alacsony intenzitású kardió, majd súlyzós edzés. Délutánonként is lement egy kardió, de ez már a magas intenzitással. Az edzésének a lelkét 4 alapgyakorlat adta: fekvenyomás, guggolás, felhúzás és húzódzkodás súllyal. Ezekben hétről-hétre folyamatosan emelték a súlyt.

Kapcsolódó kép

forrás: pinterest.nz

Itt egy kis összefoglaló a színész edzéséről:

Az mindenképp pozitív, hogy fel merte tenni az edzését így! Látszik, hogy nehezen kapott rá az ízére. A gyakorlatok legtöbbje is  elég szabálytalanul van végrehajtva, ami a legtöbb kezdő hibája. Ilyenkor azért nagyon áldásos az edző segítsége, aki kiigazít, helyrerak. A végeredmény meg teljesen igazolta a belerakott munkát! Jackman meg állati jó fej, hogy nem foglalkozik a negatív kritikákkal!

Képtalálat a következőre: „wolverine gif”

forrás: giphy.com

Ugorjunk át a színész étkezésre! Itt azért elkezd a dolog izgalmassá válni! Az általam is istenített szakaszos böjtöt használta. Ez annyit jelent, hogy naponta csupán egy 8 órás időablakban evett és tartott egy 16 órás, egybefüggő, szilárd ételmentes időszakot. 5000 kalóriát kellett 8 óra alatt betolni. Azért azt megjegyezném, hogy ez iszonyatosan megterhelő. Így nézett ki egy napi étkezése:

 

1. étkezés Reggeli 6 tojás
Fahéjas zab
Bogyós gyümölcsök
Főtt sonka
Rozsból készült pirítós mogyoróvajjal

120 g
100 g
150 g
2 szelet
2. étkezés Ebéd Csirke
Brokkoli
Főtt barna rizs
Avokádó
250 g
100 g
130 g
125 g
3. étkezés Még egy ebéd Lazac
Édes burgonya
Zöldség
Mandula
210 g
250 g
100 g
60 g
4. étkezés Vacsora Steak sovány húsból
Saláták
Avokádó
150 g
50 g
125 g
5. étkezés Még egy vacsora Csirke
Zöldségek
Mandula
200 g
150 g
25 g

 

Ha már itt vagyunk, beszélgessünk kicsit a kémiáról is. Pár hónapi edzéssel senki nem fog gyökerestül átalakulni ilyen módon:

Képtalálat a következőre: „hugh jackman wolverine transform”

forrás: thewolverinediet.com


Ne legyünk vakok! Valaki, aki korábban többévi edzés után sem mutatott fel semmit, nem fog egy féléves edzőciklustól alapjaiban megváltozni. Ide kellenek a csúnya varázsszerek! 2012 végén készült egy interjú a nevét elhallgatni kívánó "gyógyszerésszel", aki eléggé képben volt Jackman felkészülésével. (Nyilván ez is lehet teljesen kamu és könnyen lehet, hogy Jackman egyszerűen csak megtanult jól edzeni, táplálkozni és fejlődni...).
Mit is állított az úriember? Két ampulla Winstrol, injekciós formában, hetente. Használatának ideje le is fedte azt a mintegy fél évet, amíg a színész átalakult. A Winstrol minőségi száraz izmot hozott a színésznek és szépen előhozta az ereket is. És ez csak az alap. Még legalább négy cuccot sorol. A rommá szálkásított testhez kellett a  Clenbuterol is, ami alapvetően egy asztmagyógyszer, de úgy égeti le a zsírt , mint ahogy Michelangelo vésője tette ezt a David szoborral.
Képtalálat a következőre: „wolverine gif”

forrás: giphy.com


Hogy a szteroid használat mennyire igaz, azt döntsd el magad! Orvosi felügyelettel egy húszmillió dolláros csekkért egy kis kémiai felkészülés nem tűnik nagy árnak. Hugh Jackman pedig örökre beírta a nevét a hallhatatlan Marvel hősök sorába. És ne legyünk képmutatóak! Jackman a mi elvárásunknak megfelelően alakította ki a Farkas testét. Maga a színész soha nem említette a szteroidok használatát és nem hinném, hogy különösebben büszke lenne arra, ha valóban használt volna ilyeneket. Keményen készült a szerepre, hogy megajándékozhasson minket a Farkas élőfilmes megjelenítésével!

Kapcsolódó kép

forrás: psylocke.co.vu


Még egyszer köszönöm, hogy elolvastad a cikkemet! Ha tetszett, akkor kérlek kövess Instagramon is!



Szólj hozzá