2020. jan 09.

Haskerék. Tényleg működik?

írta: Royaliver
Haskerék. Tényleg működik?

Régi tanulság, hogy az egyszerű dolgok a legjobbak. Ezt már Oscar Wilde is tudta. A legendás Bruce Lee is ezt hangoztatta. Mindent a lehető legegyszerűbben. Sifu Lee fogta a sokszáz éves tradicionális harcművészeteket és levakarta róla a sallangot. A világ leghíresebb harcművésze lett.

    Képtalálat a következőre: „bruce lee hd”

forrás: hu.sayfamous.com

Egy bő évtizede jött egy orosz úriember, bizonyos Pavel Tsatsouline az edzések világában tett hasonló dolgokat. Könyveket írt, amik teljes fizikális átalakulást ígértek mindössze 1-2 gyakorlat elvégzésével. Behozta a köztudatba az oroszoknál anno terménymérésre használt füles gömbsúlyt, mint az egyik legegyszerűbb, leghatásosabb edzőeszközt. A mai napig próbálják támadni. Hiába, mert minden működik amit a "gonosz orosz" tanácsol.

The RKC Evolution | Breaking Muscle

forrás:  breakingmuscle.com

Miért őket említem? Mert olyan dolgokkal ajándékozták meg az emberek nagy tömegeit, melyek minden egyszerűségük ellenére félelmetesen is hatékonyan működnek. Azért mutatok egykét ellenpéldát...

- Zsírégető öv (Anyád!)

worst fitness products

forrás: fitdadnation.com

- Leg Magic (Ne szopass!)

worst fitness products

fitdadnation.com

-Meg ez...nem is tudom mi ez...az ülve járás csodája...

Body by Jake logo

forrás: dietchoices.com

Szóval azért nem mind arany ami fénylik. De nézzük, hogy miért is jöttünk! Íme a haskerék:

Képtalálat a következőre: „abs wheel”

forrás: ebay.com

A fenti kép jól mutatja, hogy leginkább mire is lehet használni. Fogod a kallatyút és előre-hátra gördülsz. A szerkezet is marha egyszerű, meg a használata is. Egy tengely, egy kerék.

Így csináld!

-Amíg nem erősödsz hozzá, addig térdről indítva használd:

  Képtalálat a következőre: „ab wheel gif”

forrás: gifer.com

- Ahogy erősödsz mehet a nyújtott láb:

 Képtalálat a következőre: „ab wheel gif”

forrás: gfycat.com

 

Ennyi a gyakorlat. Na, de a hatás! A teljes törzsed iszonyat módon meg fog erősödni. A mellkas, a kar teljes hosszában, a vállak és a hát is veszettül dolgozik. Itt hamar észreveszed, hogy a tested csak egységként funkcionál. Ha egy láncszem is gyenge, szakad a lánc. Nem bírja a karod? Orra is estél. Gyenge a vállad? Padló. Nem bírja a derekad? Szóval érted.

Tanácsok:

- Először fallal szemben csináld! Ha elveszted a kontrollt, akkor sem kell félned, hogy betöröd a homlokod.

- Próbáld mindig teljesen kinyújtott karral végezni a gyakorlatot!  Sokan nem tudják, de a bicepsz a teljesen behajlított és a teljesen kinyújtott állapotában dolgozik a legkeményebben. A tornászok bicepsze a nyújtott karú gyakorlatoktól néz ki így...

Kapcsolódó kép

forrás: iluvesports.com

- Ne lógasd a feneked! A törzsed tartsd egyenesesen! Később ez komoly hátfájdalmakhoz vezethet.

- Itt is érvényes, hogy ne siettesd a fejlődést! Egy barátom az ajánlásomra kezdte el a haskerék használatát, majd hamar meg is műtötték hasi sérvvel.

Személyes ajánlásom: Bár csak néhányat próbáltam ki, de én nem láttam a különbséget a 3000,- és a 17 000 forintos haskerék között. Az otthon kényelmében a szőnyegeden gurulva kétlem, hogy egy élet alatt is el lehet egy ilyen szerkezetet nyúzni. Ha meg sikerül, amibe kerül az kb. 3 edzés ára a helyi edzőteremben...

Az utánozhatatlan Jackie Chan videójával búcsúznék. Ilyen amikor valaki a haskereket is és a testét is tudja használni!

Sziasztok!

 

 

Szólj hozzá