2019. aug 22.

Zsír, avagy mi a baj a csirkemell + rizzsel ?

írta: Royaliver
Zsír, avagy mi a baj a csirkemell + rizzsel ?

Menj csak fel bármelyik gyúrós weblapra és kezdj el táplálkozási tanácsot keresni! Szinte mindenhol ugyanazt fogod találni. A zsír ne legyen több a teljes  bevitt a kalóra10 %-nál. Ha fogyni akarsz, ha hízni ugyanezt kapod. Mert a zsírban sok a kalória. Arra nincs is szükséged. Meg ott van ugye a koleszterin is. Arra meg végképp nincs semmi szükséged.

Képtalálat a következőre: „protein drink bodybuilding”

                                                    forrrás: www.bodybuilding.com

 

De azért ha megteheted naponta 3x dobj azért be egy jó fehérjés turmixot, mert arra meg hihetetlen nagy szükséged van. Ha meg szeretnél egy kis izmot is felszedni, akkor csapj hozzá valami fasza tömegnövelőt is mert, honnan a fenéből tudnál bevinni nap, mint nap egy raklapnyi cukrot??

Így néz ki a shop.builder.hu 80 kg-os testsúllyal ajánlott példa étkezése:

Fasza nagyon. Mondjuk azon kívül, hogy zsírosodni nem fogsz tőle, legalább izmosodni sem. Látom, hogy nem érted mi bajom ezzel! Pedig van ebben minden! Még újhagyma is. Akkor meg mi a baj? A baj az, hogy hiába van a rengeteg fehérje, ha nincs fehérjeszintézis. Nem akarom, hogy unatkozz, de röviden ez kb. azt jelenti neked, hogy a megevett fehérje izommá alakul. Na, azt elhiheted, hogy hiába fogod tolni a csirkét rizzsel, az valamiért nem nagyon akar majd izommá alakulni. Miért? Na,ez a titok!

A válasz a hormonális háttér. Ha tolod magadba az tesztoszteron injekciót, vagy tablettát, akkor nincs gond. Megvan a hormonális háttér. A magas tesztoszteron szint az, amit mindenki akar. Ha faszán megy be a teszto, akkor a legjobb amit ehetsz: csirke + rizs. Csapass valami edzés félét is és jönni fog az izom. Amúgy meg csak lesel majd, mint kígyó a cipőboltban, hogy edzel is, jól is táplálkozol és mégis úgy nézel ki, mint akit edzést csak Youtube-on látott. De mi van akkor, ha nem akarsz tesztoszteron injekciót tolni? Ha nem vágysz a korai impotenciára, kopaszodásra. Ha nem szeretnél a művese állomáson karácsonyozni, miközben donorra vársz. Mi van ha nem vonz az agyvérzés, szívinfarktus lehetősége negyven évesen, de nem is szeretnél úgy kinézni, mint egy telibe szart búvárruha?

Képtalálat a következőre: „testosteron”

                                           forrás: www.aerzteblatt.de

A megoldás a saját tesztoszteron szint fokozása. A táplálék-kiegészítő piacnak erre is van megoldása! Nyilván! Nagyon  nem is foglalkoznék ezekkel. Elég ha annyit tudsz, hogy szart sem érnek, kerüld el őket. Persze a placebo hatás előjön, de ezek puszta pénzlehúzások. Nem gondolod, hogy bármelyik profi testépítő valaha is használta ezeket? Mondjuk nagy bajod nem lehet tőle. Ott van például a királydinnye nevű  egynyári, kétszikű gyomnövény. A legtöbb dobozolt tesztó-fokozót ennek a gyomnak a kivonatával pakolják tele. Ha ettől várod, hogy keményedjen a cerka, akkor nagyon naiv vagy. De legalább szépek a dobozaik....

                                 forrás: http://authorityfitnessnutrition.com

Íme egy vevő vélemény az egyik legnépszerűbb tesztoszteron fokozóról a DAA-ról:

"36 éves vagyok 8,7nmol/l (labor minimum 8,49) tesztoszintemre kerestem valami "természetes" tesztonövelőt. Mivel az orvos szerint ez a minimum felett van erre nem írhat gyógyszert! Gondoltam kipróbálom! Beszedtem az egész dobozzal, majd megismételték a tesztoszteron vizsgálatot 8,77nmol/l. Magyarul nem csinált semmit"

 Akkor mit lehet tenni? Először is az aktív élet a rendszeres mozgással jó alap. De hogy lesz több tesztód és a nagy kérdés, hogy most miért nincs elég?

Akkor kezdjük. Az eddigiekből az már világos, hogy az izom a tesztoszteron nevű hormonból lesz. Ok!  De miből lesz a tesztoszteron. Hát ha durván leegyszerűsítjük akkor a test koleszterinből szintetizálja. A koleszterin meg zsírból lesz. Ja! Az pont nem a lenmagolaj. Meg nem a bőr nélküli csirkemell.

Mi a helyzet ha vegetáriánus vagyok? Akkor bajban vagy. Az ember nem kecske. Előjöhetsz süket szövegekkel, de az igazság az, ha erős és izmos szeretnél lenni, az brokkolival meg újhagymával nem nagyon fog összejönni.

Mit kell még tudnod? Hát, hogy mikor termelődik. Éjjel. Mélyálomban. Szóval ha 4 órákat alszol, meg szétbasz egész nap az ideg, akkor felejtsd el az izmokat.

Nyilván ez nem azt jelenti, hogy zabálnod kell egész nap a cupákokat. De ha izmokat akarsz, akkor ahhoz zsír kell. Állati eredetű. Kell a csirkének a bőre. Kell a zsíros túró. Kell az egész tojás. A könny a szemembe jön, amikor azt hallom, hogy emberek kidobják a tojás sárgáját. Persze a tápos boltban nem ezt fogják neked ajánlani. Hanem a több fehérjét, meg DAA-t Tribulussal. Aztán pisloghatsz, hogy nem nő a bickó!

Azért csodát így se várj!! A tesztoszteron szinted nem tudod egy szintnél feljebb tolni. Ez a szint a TE biológia határod. Ami egyébként elég magas tud lenni, ha teszel érte, hogy kiaknázd a lehetőségeid. Viszont soha nem fogsz úgy kinézni, mint a magazinok címlapján feszengő agyongyógyszerezett profik. Az ő tesztoszteron szintjük akár a százszorosa is lehet a normálisnak. Azzal nem versenyezhetsz.

Szóval összefoglalva: Ami kaja megfelel egy felgyógyszerezett testépítőnek, az nem felel meg neked. Neked tudatosan oda kell figyelned, hogy MEGFELELŐ kajával, ami nagyon nem zsírszegény táplálkozás, és rengeteg pihentető alvással a lehető legoptimálisabb szinten tartsd a hormonjaid. Persze amennyiben  nem injekciós tűből kapod őket.

Úgyhogy ne félj a zsírtól és aludj eleget. Eddzél jókat és nőj nagyra. Ez a titok, nem a tejsavó fehérje 15 perccel edzés után...

Képtalálat a következőre: „cholesterin food”

                                              www.healthline.com

 

 

Szólj hozzá