2021. ápr 23.

A nevem Roy és golyóálló vagyok

írta: Royaliver
A nevem Roy és golyóálló vagyok

Egészség tiszta erőből 1. rész

kep_2021-04-23_213156.png

forrás: amazon.com

Egy világjárvány közepén valóban működő egészségmegőrző tanácsot adni egészen nagy merészség. Jelenleg is a világ legjobb járványügyi szakemberei próbálják megtenni a tőlük telhető legtöbbet azért, hogy kivezessék az emberiséget ebből a sötét időszakból és visszakaphassuk a régi életünket. Barátok, ismerősök fertőződnek meg és már nem is tűnik annyira távolinak az esetleges halál közelsége. Tehát, mint írtam okosat mondani ma egészen nehéz és nem is kis felelősség. Amiket tehát a következőkben leírok, azok nem lesznek többek egy általános immunrendszer erősítésnél, amiket én a saját életemben és saját magamon alkalmazok. Ezt egy cikksorozatnak szánom és bízom benne, hogy át fog jönni a szándékom. Sokszor leírtam már, de leírom újra: Ezek  nem orvosi tanácsok! Én pedig nem orvos vagyok. Egy közönséges srác vagyok, aki az egészséges test elérésének az érdekében próbálja optimalizálni az élete összetevőit. Sok dolog, amit magamért teszek, az szó szerint szembe is megy a ma hivatalosan elfogadott normákkal. Tudásomat a számomra hiteles tudósoktól, orvosoktól és az interneten fellelhető kutatásokból szerzem.

Chartered Scientist - British Society of Soil Scienceforrás: soils.org.uk

Mike Tyson mondta egykor: "Mindenkinek van egy terve, amíg egyszer orrba nem gyűrik." Gondoltam ezt azért mindenképpen idevésem, mert az élet nagyon nagy mókamester tud ám lenni. Az én tervem egyébként mindig is baromi egyszerű volt. Golyóállóvá válni. Tehát fogtam az immunrendszeremet és áthatolhatatlanná tettem bármilyen vírusfertőzéssel szemben. Egy lehetséges légúti fertőzéssel szemben meg szuper ellenállóvá. Úgyhogy most csak a TE kedvedért csokorba szedem mindazt, amit az egészségemért teszek, sőt azt is, amit egy influenza-szerű megbetegedés esetén tennék.

Mike Tyson's Ex-Trainer: Heavyweight Is Not 'Even Close' to One of All-Time  Greats - InsideHookforrás: insidehook.com

1. A ketogén étrend: Ez talán a legerősebb fegyverem. Jó párszor írtam már róla korábban és bizony kevés igazán helyeslő komment érkezett visszajelzésként a témában. Nyilván értem, hogy miért. Ez egy kutya nehéz étrend. Semmi csoki, semmi fagyi, semmi tészta, semmi joghurt. Mindenekelőtt tisztázzuk azt, hogy miről is szól az általam alkalmazott paleo-ketogén étrend. Az elfogyasztott táplálékom túlnyomórészt (60-70%-ban) állati eredetű zsírból áll. És mindezt csupán hússal, hallal, tojással és állati belsőségekkel egészítem ki. És...ennyi. Egyszerű? Mint a sárga lavór. Változatos? Nem, cseppet sem az. Nehéz-e betartani? NAGYON!

Which cuts of steak have the least fat? - Steak School by Stanbrokeforrás: steakschool.com

A hivatalos étrendi ajánlás 60% szénhidrátot, 30% fehérjét és 10% zsírt tart elfogadhatónak. Az ajánlott étrend alapját a növényi gabonák és egyéb magas rosttartalmú hüvelyesek, zöldségek, növényi olajok és gyümölcsök alkotják, amit mérsékelt hússal és minimális zsírral lenne szükséges együtt fogyasztani. És bizony az igazán finom, magas élvezeti értéket képviselő és kulináris örömöket okozó ételkülönlegességekhez kell is a nagy változatosság. Csakhogy a test táplálásának szempontjából a változatosság nem több üres frázisnál. A kulináris élvezetek meg valójában puszta tévutak. A táplálkozásnak egy szükségleti dolognak kell lennie! Azt kell adnod a testednek, amire annak szüksége van! És semmi mást! A mai kor embere a táplálkozására egyfajta örömforrásként tekint, egy kiútra a mindennapi szürkeségből és ennek következtében szó szerint betegre eszi magát. Az egyre fiatalabb korban kialakuló krónikus betegségeket egészen egyszerűen a növényi alapú étrend okozza. A növények számunkra mérgek. A növények az ellenségeink! Toxikusságukat hosszú időn keresztül fejtik ki, egészen addig, amíg a test végül megadja magát. Az érelmeszesedést, a cukorbetegséget, a test rendszerszintű gyulladását, az epilepsziát, az Alzheimer-kórt és a rák különböző formáit is mind-mind a növényi eredetű étrendnek köszönhetjük. És hagyjuk már ezt a "hajlama van rá" dumát...

Two Reasons Conventional Medicine Will Never Solve Chronic Diseaseforrás: chriskresser.com

Az emberi test alapvető agyagcsere folyamata a ketózis. Ketózisban jönnek a világra az újszülöttek, ketózisba kerülsz éjjelente, amikor már megemésztetted a vacsorád és ketózisban vagy a böjt állapotában is. Az emberi faj évmilliókat töltött el ebben az állapotban. Ettől működünk optimálisan. Őseink nem ettek napi hat alkalommal,  nem kis adagokban falatoztak és nem is keresték a finom ízeket. Valójában az állati eredetű zsír az emberi test számára a létező legtökéletesebb üzemanyag. Az ember számára a zsír olyan, mint a Forma-1-ben a legmagasabb oktánszámú benzin. Az állati zsír ugyanis tökéletesen képes felhasználódni a metabolizmusunk során és nem termelődnek vele felesleges szabad gyökök. Kis mennyiség is hatalmas kalóriaértéket tartalmaz, ami hosszan és tökéletesen használódik fel. Őseink számára a növények fogyasztása egyfajta menekülő üzemmód volt az éhhalál elől. (A vegetarianizmus szó eredete is a vegetál, vagyis éhezik.) Mikor nem volt lehetőségük "tiszta", állati eredetű élelmet enni, akkor kiástak mindenféle gyökereket, megették a magvakat, bogyókat és gyümölcsöket. A növényi táplálék a testben alapvetően glükózzá (cukor) alakul át. A glükózt nagyon hamar energiává tudja alakítani a szervezet, a fel nem használt mennyiséget pedig testzsírként tárolja tovább. Mindez nagyszerű fegyver volt időnként az éhhalál ellen... úgy 1 millió éve. De kérlek!!! Már akkor sem ettek naponta szénhidrátot, pláne nem napi több alkalommal. A mai korban az éhhalál meg már senkit nem fenyeget. Különben az emberi test meg nem egy cukorerjesztő automata. A testednek a szénhidrát nagyjából olyan energiaforma, mint az ótvar régi Ladákban használt, lángossütőkből meg éttermekből származó elhasznált sütőolaj. Elmegy vele a kocsi, kicsit füstölve, jócskán kormozva, majd lassacskán teljesen tönkretéve a motort.

Már az őskorban is volt férfi-női egyenlőségforrás: origo.hu

A mitokondriumok a sejtekben található, energiát előállító sejtszervecskék. Életünk és egészségünk ezek számától és állapotától függ. Nyilván nem egy szelet kenyér, egy darab süti, esetleg egy zacskó chips fogja tönkretenni a testedben ezeknek az állapotát. Hosszú-hosszú évek, sőt évtizedek telnek el, mire a test először jelzést ad arról, hogy baj van. De addigra ez a jelzés már azt fogja jelenteni, hogy valamilyen módon, valahol már megtörted a tested. Pedig ez nem egy egyszerű feladat ám, mert a test folyamatosan javítja és újítja magát. Mégis a fentebb említett krónikus betegségek egyáltalán nem mennek ritkaságszámba. Ma a társadalom alapvetően beteg. Beteg, mert beteg módon táplálkozik. De a kialakuló krónikus nyavalyák sajnos nem csak annyi gondot jelentek, hogy fáj itt-ott. Mivel a test kénytelen őrült energiákat ráfordítani annak a pusztításnak a javítására, amit a hibás étkezés okoz, ezért a krónikus betegek folyamatosan fáradtnak és gyengének érzik magukat az így kialakult energiahiánytól! A testük ki van merülve a folyamatos és végtelen harctól, amit a szemét kaják fogyasztása okoz, és amely csatát képtelen a szervezetük megnyerni. Akkor gondold ezt végig még egyszer kérlek! Egy átlagos nyugdíjas átlagban 4-5-féle gyógyszert szed az állapota stabilizálásához, miközben a teste feszülten dolgozik azon, hogy egyáltalán képes legyen még egy napot éni. És akkor ez a test szembetalálkozik egy szupervírussal. Bumm! De az oltás is pontosan ebből az okból lehet veszélyes. A védőoltás egy aktív immunválaszra készteti az idős testet. Azt a testet, ami éppen hogy csak alapjáraton képes létezni, és azt is csak gyógyszeres segítséggel. És az erős immunválasz könnyen lehet végzetes egy végletekig lemerült test számára. Számomra mondjuk egyik forgatókönyv kimenetele sem tűnik túlzottan optimistának...

Report: U.S. economic burden of chronic diseases tops $3.8 trillion—and  expected to double | FierceHealthcare
forrás: fiercehealthcare.com

A ketogén táplálkozás élettani előnyei messze nem merülnek ki egy testbarát, tiszta energiaforrásban. Sokan tisztában vannak azzal, hogy az emberi szervezet egyik legerősebb anitoxidánsa, így az immunrendszer alap vitaminja a C-vitamin. Amivel sokan nincsenek tisztában, hogy a legtöbb élőlény a bolygón a C-vitamint saját magának szintetizálja, vagyis önerőből előállítja. Erre valaha az ember is képes volt, de ezt a képességét már réges-régen elveszítette. De valójában az evolúció mindent jó okkal tesz. És egy hasznos dolgot alapos indok nélkül csak úgy nem veszít el. A C-vitamin előállító-képességünk is két okból szűnt meg:

1. Az ember a tápláléklánc tetején helyet foglaló, hús- és zsírevő, egy valódi csúcsragadozó. Mint ilyennek, a C-vitamin felhasználása egészen minimális. Bár a C-vitaminra magára feltétlenül szükségünk van, de a kívánt mennyiség teljes mértékben megtalálható az elfogyasztott húsban. Viszont amikor természetellenes módon a glükóz helyeződik az anyagcsere-folyamat üzemanyagává, akkor a C-vitamin igény is hihetetlenül megugrik. Miért? Mert a sejtekbe történő bejutáshoz a C-vitamin és a szénhidrát ugyanazt a jelutat használja, vagyis a folyamat ugyanazon transzportrendszeren megy végbe. És mivel a szénhidrát (glükóz) egész egyszerűen kiszorítja a C-vitamint, így a szükséges vitamin minimális mennyisége sem jut el a célba. Mindig röhögnöm kell, amikor azért eszik a jónép gyümölcsöt, meg vedel agyoncukrozott gyümölcsleveket, hogy így pótolja a C-vitamin szükségletét, miközben pont ezzel az eljárással szabadítja meg magát tőle! Ráadásul a gyümölcscukor (fruktóz) a D-vitamin hasznosulását is lehetetlenné teszi, úgyhogy ez még egy szög az egészség koporsójába.

2. A C-vitamin előállítási képesség megszűnésének volt egy másik, egy sokkal fontosabb oka is. Mégpedig, hogy az emberi test egy sokkal markánsabb antioxidánst lett képes előállítani. Ez pedig nem más, mint a húgysav. A húgysav pedig klasszisokkal erősebb antioxidáns, mint a C-vitamin. És mivel a húgysav szinte teljesen átveszi a C-vitamin szerepét, így maga a C-vitamin az immunrendszer támogatásán kívül el tud látni egyéb feladatokat is, mint például részt vesz a kollagén szintézisében.

172502869_1928304693989957_3274180457183871194_n.jpg

Nos, első az részt ezzel le is zárnám. Annyit azért még szeretnék hozzátenni egyfajta végszóként a bejegyzéshez, hogy az utóbbi időben több barátomon és ismerősömön észrevettem, hogy nem igazán szívleli az élettel kapcsolatos meglátásaimat. Persze ők konkrétan rettegnek, miközben én meg baromira nem. Tudod, én azért nem félek a jelenlegi világjárványtól, mert egész egyerűen nincs rá okom. Az emberi test egy többszörösön túlbiztosított, végletekig precíz szerkezet. A legapróbb sejtjéig mindenre van egy megoldása, és képes szinte bármiből felgyógyulni és megújulni. Én nem is tudok az emberi testre másként, mint egy természetfeletti csodára tekinteni. Viszont a testet rendben is kell tudni tartani! Amikor a test az optimumon működik, akkor az nem bicsaklik meg egy nyamvadt kis vírus támadásától. Én meg nem csupán szerencsés vagyok, amiért eddig elkerültem a megbetegedést. Rajtam egész egyszerűen nem fog ez a vírus! Haslövéssel kellene vírussal fertőzött szennyvízben úszkálnom egy kanálisban ahhoz, hogy az immunrendszeremen áthatolhasson ez a kór. De így ellenem ez teljesen esélytelen... Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet és remélem, hogy tudtam értékes tanácsokat adni! Ha tetszett és hasznosnak találtad a cikkemet, akkor nézz szét a blogom egyéb tartalmai között is még több, edzéssel, sztáredzéssel kapcsolatos információért a testedzek.blog.hu -n és kövess az Instagramon / @testedzek.blog.hu1 / is!  

Szólj hozzá