2021. ápr 20.

Az élet nevű pókerjáték

írta: Royaliver
Az élet nevű pókerjáték

A List of Seven Reasons why People Play Poker for Entertainmentforrás: gamblingsites.org 

A blogom mindig is a testedzésről szólt és mindarról ami egy egészséges fizikum kialakításához szükséges. A címe lehetett volna az is, hogy "Egészség és edzettség", mert amiket írok, az mindig egy-egy fejezet a teljes és egészséges test kialakításának mikéntjéről. Soha nem foglalkoztam divatdiétákkal, divatsportokkal és úgy általában azokkal a sztenderdizált dolgokkal amikkel manapság a nagyközönséget hülyítik. Mindenek előtt a blog az én tudásomra, az én tapasztalatimra épült, így a saját életemben kialakított szűrűt tettem a szemetek elé és azon keresztül mutattam meg mindazt amit az emberi fizikum optimalizálásáról tudni érdemes. Viszont abban a világban, amit kizárólag az érdekek és érdekszövetségek irányítanak, ott könnyen veszélyessé válhat az igazság kendőzetlen közlése. Úgy gondolom néhány, az utóbbi időben írt cikkemmel mélyebbre merészkedtem a nyúl üregébe, mint ahogy szabad lett volna, ezért egészen egyszerűen töröltem azokat a bejegyzéseket. Az volt a tervem, hogy írok egy olyan  5-6 részből álló cikksorozatot, ahol a "miértektől" a "hogyanokig" teljes körűen felépítem és végigvezetem az olvasóimat egy olyan témában, ami manapság sokakat foglalkoztat. Aztán megértettem, hogy ezt nem nekem kell megtennem...Sőt ebből kifolyólag talán a jövőben bizonyos kényesebb témákat egészen egyszerűen kerülni fogok. Visszatérek a blogom alapkoncepciójához, a testedzéshez és a táplálkozáshoz. 

The Secrets of Gymnastic Strength Training (#158) – The Blog of Author Tim  Ferriss

 forrás: tim.blog

 Ez a mostani azonban egy kicsit rendhagyó bejegyzés lesz. Tulajdonképpen egy űrt érzek a lelkemben, amiért töröltem több bejegyzésemet is, úgyhogy most egy egészen szokatlan dologról fogok írni. Mégpedig az élet és a pókerjáték tökéletes hasonlóságáról. A világ egyik legismertebb játékával magyarázom el azt ahogyan az élethez és úgy általában az emberekhez viszonyulok. Hiszem, hogy aki tökéletesen érti a pókert, a játékot, az tökéletesen érti a világ működését is. Remélem lesznek köztetek olyanok, akik mélyebben is olvasnak majd a sorok a között és megértik ennek a bejegyzésnek a valódi mikéntjét. Ha nem tudsz pókerezni, akkor dióhéjban elmagyarázom neked a limit nélküli Texas Hold'em póker játékmenetét: Magában a játékban legfeljebb 10 fő vesz / vehet részt. Minden leosztás előtt két játékosnak kötelezően egy alaptétet kell az asztalra tennie (ezek a vaktétek), amire majd a továbbiakban több körben is licitálhatnak az asztal körül ülők. Minden játékos két zárt lapot kap, amit a többiek értelemszerűen nem látnak és amiről a játék további részében csak találgatnak. Aztán az asztalra 5 nyitott lap kerül, amivel a játékosok a kezükben tartott 2 zárt lap segítségével megpróbálják a lehető legjobb 5 lapos kombinációt kialakítani. Mindig az óramutató járásával megegyezően kerülnek sorra a játékosok a kötelező tétek befizetésénél, így egy teljes játékkörben minden egyes játékostól kötelezően pénzt kényszerítenek bele a játékba, viszont ettől leosztásonként folyamatosan változik a játékosok pozíciója is. Egy leosztást kétféle képen lehet megnyerni: vagy bemutatva a legerősebb lapkombinációt, vagy kiblöffölve a többieket a kasszából. (Tehát elhitetve egy többiekétől erősebb lapkombinációt, de valójában nem rendelkezve azzal.) Ha úgy érzed, elsőre ez így nem túl bonyolult, hát tudod sokan ezt érzik először...

The 105 Best Poker Quotes of All Time (Voted by Pros) | BlackRain79 - Micro  Stakes Poker Strategy

forrás: blackrain79.com

Na, akkor nézzük meg, hogy mit is tanulhatunk egy kártyajátékból:

1. A játékosok. Kétfajta ember játszik pókert. Vannak a spílerek és vannak a gamblerek. A spílerek azok akik tökéletesen értik a játékot. Ők nem keresik a veszélyt és nem vállalnak felesleges kockázatot az asztalnál és az életben sem. Ami talán a legfontosabb, mindig felmérik az asztalnál ülő többi játékost és a játékukat hozzájuk igazítják. A gamblerek alkotják velük ellentétben a játékban részt vevők nagy többségét. Ők nem értik a játékot teljes mélységében, de ez nem is igazán érdekli őket. Lelkesen vesznek részt a játszmában és boldogok, hogy játszma részesei lehetnek. Döntéseiket leginkább a kezükben tartott lapok alapján hozzák meg, ami igazából rettentően kevés információt tartalmaz. Játékuk így kiszámítható és tejes egészében irányítható

I don't play the odds,

forrás: slideshare.net 

2. Osztott lapokkal játszunk. Nem választhatjuk meg, hogy milyen lapokat kapunk az élettől. Vannak akik gazdagnak, szépnek, egészségesnek  és okosnak születnek. Nekik nagyon jó lapokat osztott az élet, mindig is ők lesznek előnyben. És vannak a kevésbé szerencsések, akik rosszabb kombinációkkal vesznek részt ugyanabban játékban. De az igazán jó játékosok a gyengébb kombinációkkal is sokat nyernek. Az, hogy milyen lapokat kapsz, az a szerencse. Azt, hogy hogyan játszod meg a lapjaid, az meg a tulajdonképpeni tudás

bestbet Jacksonville on Twitter: "Life is not always a matter of holding  good cards, but sometimes playing a poor hand well. - Jack London #  mondaymotivation #motivation #motivationmonday #motivational #bestbet  #bestbetjax #jacksonville #

forrás: twitter.com

3. Nem nyerhetsz meg minden leosztást. Néha a legjobb csak bedobni a lapjainkat. Hadd játsszák a játékot tovább a többiek. Azonban amikor egy jó játékos bedobja a lapjait nem csupán pihen tovább az asztalnál. Éppen ellenkezőleg! Éberen figyeli a többi játékost és pontosítja magában a róluk alkotott képet. Egy jó játékos akkor is tisztában van a játékban történtekkel, amikor éppen nem vesz részt benne aktívan. És bizony sokszor a legjobb amit tehetsz az életedben, hogy nem erőltetsz kétes kimenetű eseményeket, mert egyszerűen nem éri meg vállalni érte a rizikót. A nagy döntések előtt érdemes átgondolni a várható kockázat és nyereség arányát.

Monday Motivation

forrás: deviantart.com

4. Szerencse. A póker nem szerencsejáték, mint ahogyan az élet sem. Hosszútávon sokszor nincs is igazán szerepe a szerencsének. A szerencse pedig nem is más, mint a tudás ami éppen találkozik a lehetősséggel. Éppen ezért nem érdemes felesleges és szükségtelen kockázatokat vállalni, ezzel is kísértve a sorsunkat. Képezd magad, hogy tudást szerezz, hidd el a lehetőség majd magától jönni fog.

Poker Quotes - The Best And Most Famous Phrases In History

forrás: mypokercoaching.com

5. Pozíció. A pókerben a pozíció a minden. Az igazán jó játékosok csakis a számukra előnyös és jó pozíciókból játszanak. A pókerben ez azt jelenti, hogy akkor kapcsolódnak be a játékba, amikor a többiek már színt vallottak, így a lehető legtöbb információ áll a rendelkezésükre a saját döntésük meghozatalában. Így egy jó játékos képes a véletlen szerepét a minimumon tartani. Az életben ez ugyanígy működik. Akkor hozzál komoly döntéseket az életedben, amikor a lehető legtöbb információ áll a rendelkezésedre

Poker Quotes N Facts على تويتر: "#Poker is like sex, position is  everything. ~ PokerDictionary Submitted by David C. http://t.co/AsRz159kra"

forrás: twitter.com 

6. A látszat. Aki erősnek látszik, az gyakran nagyon gyenge és ez fordítva is igaz. Sokan próbálják a játékban a hiányosságaikat színlelt erővel leplezni. A pókerben ez gyakran nagy emelések, vagyis vaskos blöffök formájában nyilvánul meg. A blöff tulajdonképpen egy történet, amit egy játékos előad és reméli, hogy a többiek majd bambán elhiszik azt. Biztosan ismered azt a kifejezést, hogy politikai blöff. Hát az pontosan ugyanaz.

Replay Poker on Twitter: "Got a favorite poker quote? Share it with us in  our Community Forum! https://t.co/CsVKDiXoCX… "

forrás: twitter.com

 7. A befektetés. Ha egy kasszát kis emeléssel is meg lehet szerezni akkor felesleges abba sokkal több pénzt invesztálni. A póker részét ennek az állításnak nem is magyarázom. De ez egy fontos és jó tanács lehet az életben és az edzésben is. Ha heti három edzéssel is ki tudsz alakítani egy nagyszerű fizikumot, akkor feleslegesen teszed azt heti hatszor. Ha egy egyszerű programmal is meg tudsz erősödni, akkor feleslegesen bonyolítod azt túl. Ha meg egy filléres sporteszközzel is képes vagy fejleszteni magad, akkor feleslegesen költesz egy méregdrágára.

PokerLion on Twitter: "No one can beat you if skill is your lucky charm. .  . . #Poker #PlayPoker #Motivation #OnlinePoker #PokerLion… "

forrás: twitter.com

 8. A türelem. Egy jó játékos nagyon  türelmes és kifejezetten jól bírja a monotóniát. A gamblerek azok akik türelmetlenek a pókerasztalnál és ők azok akik türelmetlenek az életben is.  A pókerben képtelenek kivárni a jó a lapokat és a megfelelő pozíciót, így gyakorlatilag csak elszórják a pénzüket. Az életben meg ők azok  akik azonnal akarnak fogyni, vagy pár hónap alatt szeretnének hatalmas izmokat növeszteni. Mindig a könnyű utat keresik és nem foglalkoznak a veszélyekkel. És még valami a monotóniához. Sokan szeretik nézni Youtube-on mások izgalmas edzéseit. Azonban az edzéseknek nem izgalmasnak és látványosnak kell lenniük, hanem hasznosnak. Sokszor, végtelenül sokszor kell a gyakorlatokat végrehajtani ahhoz, hogy annak látható eredménye legyen. A türelem az igazán erősek fegyvere.

25 Poker Quotes ideas | poker quotes, poker, quotes

forrás: hu.pinterest.com

9. A információ. Egy kezdő pókerjátékos sokszor pont azért nem látja át a játékot, mert a felé áramló információ mennyisége számára kezelhetetlen. Ráadásul egy profi, jó játékost egyáltalán nem is könnyű olvasni, mert sokszor egészen megtévesztően viselkedik.  A legképzettebb játékosok ugyanis képesek az összes játékost megzavarni, miközben ők maguk tökéletesen uralják a körülményeket. Hamis jeleket továbbítanak a játékukról, miközben pontosan  ismerik az ellenfeleik várható reakcióját.

Quotes About Poker | Poker quotes, Poker, Doyle brunson

forrás: pinterest.pt

Legtöbbünknek van egy elképzelése a világunkról. Ezt anno még a szüleink és a tanáraink kezdték el bennünk felépíteni, majd maga az élet is folyamatosan bővítette az ismereteinket. De a világ mára megváltozott. Berobbant az életünkbe az internet, és az információk innentől korlátlan mennyiségben kezdtek el a rendelkezésünkre állni. A végtelen információ pedig maga a csoda. Persze lehet az internetet pornóra  meg kiscicás videók nézésére pazarolni, (mint ahogy a legtöbben teszik is azt...) de valójában az online térben található, digitálisan tárolt tudás felfedezése maga az internet igazi lehetősége. Ma ezt még viszonylag szabadon megteheted, tehát élj vele! Válj egy jobb játékossá az életnek nevezett pókerjátszmában. Tudd a helyed a játékban! Ismerd a lapjaid és találd ki, hogy az ellenfelek játéka mit jelenthet. Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet és remélem, hogy tudtam értékes tanácsokat adni! Ha tetszett és hasznosnak találtad a cikkemet, akkor nézz szét a blogom egyéb tartalmai között is még több, edzéssel, sztáredzéssel kapcsolatos információért a testedzek.blog.hu -n és kövess az Instagramon / @testedzek.blog.hu1 / is!  

Szólj hozzá