2020. feb 13.

A fájdalom gyengeség, ami elhagyja a testet

írta: Royaliver
A fájdalom gyengeség, ami elhagyja a testet

Képtalálatok a következőre: gymnastic education boys

forrás: gettyimages.in

Bevallom, kicsit szomorú vagyok. Pár napja írtam egy rövid összefoglaló cikket a fekvőtámaszban nyomásról. Ha még nem olvastad, ITT megteheted. Ebben megemlítettem, hogy az én zsenge ifjúságom idején, a szocialista rendszer utolsó pár évében, a testnevelés órák testnevelés órák voltak. És valahogy én ezekre az órákra egészen jó szívvel emlékszem vissza. Pedig a mindennapok része volt a bordásfalra mászás, ahol az egész osztály lógott derékszögig emelt lábbal. A kötél, ahol jó jegyért csak a kezek használatával volt szabad felmászni. A húzódzkodó rúd, ahol az elvárás 5 darab, teljesen tiszta, állal a rúd felett befejezett húzódzkodás volt. És nyomtuk azokat a fránya fekvőtámaszokat is, amiből egy perc alatt 35 darab kellett a jó jegyért. És igen. Volt, hogy kaptunk "kokikat". És nem. Nem gondoltunk erre úgy, mint "verésre". A komment szekcióban törölgetnem is kellett rendesen a trágár hozzászólásokat, ahol hol "perverz vagy maga is egy agresszív, primitív alak"-nak bélyegeztek "aki jóleső érzéssel gondol vissza a verésére", vagy "gyöpös fejű izomagynak", aki "a fekvőtámaszon kívül nem ért semmihez"És ezek még a kedvesebb hozzászólások voltak.

Képtalálatok a következőre: shout gif

forrás: gfycat.com

Hadd szögezzem le: Mindenkit sajnálok, aki gyerekként gyengének és elesettnek érezte magát, majd felnőttkorban sem tudott ezen túllépni. Akik a saját gyengeségüket visszavezetik az évtizedekkel ezelőtti pedagógusaikra. Akik lélekben ugyanazok megalázott gyerekek maradtak, akik egykoron voltak. Borzasztóan sajnálok mindenkit, akit olyan sérelmek értek fiatalon, hogy évtizedekkel később is a sportot és a testmozgást képesek összekeverni olyan (egyébként nagyszerű) szabadidős tevékenységekkel, mint a túrázás, a fallabdázás vagy a kocogás. Tényleg elhiszed, hogy azért vagy gyenge, mert egykor egy pedagógus nem szerettette meg Veled a mozgást és nem azért, mert gyáva módon közhelyes hazugságokba menekülve inkább választasz valami alibi-sportot? Nem gondolod, hogy gyávaság másra mutogatni a saját gyengeséged miatt?

Képtalálatok a következőre: weak gif

forrás: giphy.com

Ha meg úgy gondolod, hogy jobbá válik attól az életed, hogy a volt tanáraidat ekézed vagy nekem szólsz be a blogomon, akkor csak tedd nyugodtan azt, amit a szíved mélyén helyesnek érzel! Ha meg már kidühöngted magad, engedd meg, hogy én is mondjak valamit! Az, hogy gyerekként gyenge voltál és nem volt senki, aki segített volna megváltoznod, az nem a TE bűnöd. De ha hosszú évek múltán is ott jársz, hogy komoly kihívásnak számít pár fekvőtámasz kinyomása vagy lábemelés függeszkedve, az már régen nem a tanárod hibája, hanem a TIÉD! És most már lépjünk túl a szomorú gyerekkorodon! Mert igazából, ez rajtad kívül kutyára nem izgat senkit! Tegyél magadért, mert más nem fog! És kérlek, ne fárassz azzal, hogy TE squash-olsz, meg felhőket fényképezel sétálás közben, vagy zenére mosogatsz, mert ezek nem edzések! Ezek nem sportok! Ezek a nyugdíjas klub délutáni sütije után végzett rehabilitációs programok nyolcvan pluszos papáknak.

Képtalálatok a következőre: old man dancing gif

forrás: gifer.com

És az, hogy a tornaterem vagy egy bordásfal látványától kellemetlenül érzed magad, az már régen nem azért van, mert a tanárod gyökér volt. Egyszerűen elfogadtad gyerekként az áldozat szerepét és máig jól esik lubickolni benne és másra mutogatni, hogy "Ő" vagy "Ő" tehet róla és nem TE! És hagyjuk már ezt a mások szerencsés genetikájú ökörségét is! Nincs senkinek ingyen ebéd! Aki nem egy beteg és lerobbant testben akar élni, annak tenni kell ellene.

Képtalálatok a következőre: captain america push u pgif

forrás: tenor.com

Minél hosszabb ideig nincs egy test terhelve, annál hosszabb időbe telik újra formába hozni. És arra mérget vehetsz, hogy rohadtul fájdalmas folyamat egy testet olyan dolgokra kényszeríteni, melyeket igazából soha nem is csinált! Amúgy meg értelek én. Te már fejben ezt az egészet végigjátszottad, mint Sherlock Holmes. Neked sajnos ilyen lapokat osztott a sors, meg az a görény tanárod is milyen egy szemét volt anno, ezért már nincs is értelme edzéssel szarakodnod! Hidd el, hogy ez így nem több, mint színtiszta önámítás! Minden testet lehet és kell is fejleszteni! Egy test, amit meg nem tudsz használni, nem más, mint egy húsbörtön. Egy rohadt zárka, amivel valahogy végigszenveded az életedet, míg elvánszorogsz a sírig! Ami egyre csak gyengül az idők folyamán, mert tulajdonosa valaha rosszul érezte magát az iskolában, amikor a testét használni tanították volna! Rajtad múlik, hogy teszel-e ellene! Csak Rajtad!

Képtalálatok a következőre: arrow workout hd gif

forrás: giphy.com

Szólj hozzá