2020. jan 27.

Jason Momoa - Aquaman edzésterv

írta: Royaliver
Jason Momoa - Aquaman edzésterv

Kapcsolódó kép

forrás:.amazon.ca

A televízós sorozatok után mozivászonra lépett Jason Momoa, Aquaman-ként vált nemzetközi szupersztárrá. A majdnem 2 méter magas színész nagyon korrekt genetikával rendelkezik. Arányos csontozat, szálkás izomzat, mezomorf testalkat. Ez mondjuk annyira nem tűnt még fel, amikor a "Baywatch"-ban próbálgatta a szárnyait,...

Kapcsolódó kép

forrás: tumblr.com

... mert nagyjából a kutya nem vette észre, hogy egyáltalán szerepelt benne... Sok dolog rémlik még mindig egészen élénken a vízimentőkről szóló sorozatból,...

Képtalálat a következőre: „pamela baywatch gif”

forrás: gfyat.com 

... és ezek nem igazán kapcsolhatóak Momoa-hoz. Viszont a "Conan a barbár" szerepét, mintha csak ráöntötték volna. Azonnal berobbant a köztudatba. Rögtön nyilvánvalóvá is tette, hogy számolni kell vele és vélhetően nem shakespeare-i szerepekben fog hosszú monológokat előadni.

Kapcsolódó kép

forrás: spoilthedead.com

Jack Snyder rendező kapta a megtisztelő feladatot, hogy Momoa-t bevezesse DC (Detective Comics) filmes univerzumába a "Justice League - Az igazság ligája" című - erősen vegyes fogadtatású - filmjében, Aquaman-ként. A rendező, aki korábban Gerald Butler-rel dolgozott a "300"-ban és Henry Cavill-lel a" Man of Steel - Az Acélember"-ben, tudta, hogy hol készülnek a szuperhősök. Snyder tehát újra Mark Twight edzőt kérte fel, hogy dolgozza ki Momoa filmkész formáját. Mark Twight mondjuk maga is megérne egy blogbejegyzést! Az egykori profi hegymászó egy vállműtét után vált profi kerékpárversenyzővé! Ma már nem aktív versenyző, hanem edzőterem tulajdonos Salt Lake City-ben, hozzáteszem, egészen nagy sikerrel. Nevéhez fűződik a Gym Jones edzésmetódus kidolgozása. Edzőműhelyében MMA harcosokat, NFL játékosokat, profi kerékpárosokat, katonai személyzetet és nem utolsó sorban színészeket képeznek ki. Szóval Mark Twight keze alatt nem pusztán jól kinéző testek készülnek, hanem komplex, funkcionális fizikumok.

Képtalálat a következőre: „mark twight”

Mark Twight és Jason Momoa. forrás: menshealth.com

Az edző és Momoa hamar országos haverok lettek és Twight rögtön meg is fertőzte a színészt a mászás iránti rajongásával. Innen pedig nyilvánvalóvá vált, hogy Momoa-nak a falmászás az alap edzésterv része lesz. Ez pedig nem akármekkora kihívás egy ekkora testsúllyal rendelkező embernek! Aquaman szerepéhez ráadásul sok izomra és hatalmas testre volt szükség, ami kifejezett hátrány egy mászónak. De Momoa nem is díszmajom akart lenni, izmokat akart, amit használni is tud! A mászás egyfajta versengéssé vált az edzője és közte. Keményen versenyezve másztak falat és rohadtul nem kímélték egymást. Olyannyira nem, hogy Momoa-nak rendszeresítettek egy mozgás-masszázs terapeutát, hogy segítse az edzések utáni felépülését és a sérülések megelőzését.

forrás: hawaiianjesus.com

A táplálkozását is teljes mértékben a napi edzéséhez igazította. Még étteremben is úgy evett, hogy a séf konkrétan megkapta a rendelése mellé, hogy a feltálalt ételek mennyi kalóriát tartalmazzanak, kiemelve külön a makrók arányát (fehérje, szénhidrát és zsír) is! (Úgy gondolom, hogy aki át szeretne alakulni, annak kötelező is így tenni! Egy alaposan megtervezett étkezés nélkül maga az edzés nem sokat ér!)Képtalálat a következőre: „jason momoa workout gif” 

forrás: hawaiianjesus.com

A színész edzésénél nagy figyelmet fordítottak arra, hogy megtalálják az egyensúlyt a falmászós és súlyemelős edzések között. A mászás előtti napon a hegymászáshoz használt izmok (hát, bicepsz és alkar) pihentetve voltak, helyettük a mellkas, a vállak és a lábak izmaira összpontosítottak.
A Gym Jones metódus egyik ismérve, hogy nincs két egyforma edzés, így a neten előforduló edzésleírások is leginkább csak mazsoláztak Momoa gyakorlatsoraiból.

Képtalálat a következőre: „jason momoa workout gif”

forrás: tumblr.com

Mellkas/váll edzése: Momoa az intenzitás fokozására gyakorlat komplexeket végzett. A gyakorlatokat egymás után csinálta végig, majd ötször ismételte.

  • Fekvenyomás döntött padon: 6 ismétlés, az egyismétléses maximum 70 %-ának megfelelő súllyal.
  • Állva nyomás kézi súlyzókkal: 12 ismétlést csinál akkora súllyal, hogy a nyolcadiktól már erősen kihívás legyen.
  • Fekvőtámász: 24 db lassú szabályos fekvőtámasz. Hogy izgalmasabb legyen, mindezt gyűrűn végrehajtva!
  • Kábelkeresztezés: 6 db nehéz súllyal végzett ismétlés után azonnal 12 db könnyebb következik, majd 18 még könnyebb ismétlés. Folyamatosan végrehajtva.

 

Lábedzés: A felsőtesthez hasonlóan a lábakat is komplexként egymás után végzett gyakorlatokkal tolta végig. 2-3 perc pihenéssel a komplex végén kezdte elölről. Ötször nyomta végig. (Sajnos a gyakorlatokat nem tudtam Momoa-val bemutatni nektek, de mindenképp szerettem volna szemléltetni!)

Szántolás: 20 méteren maximum sebességgel.

Kapcsolódó kép

forrás: gfycat.com

 Szánhúzás: ugyancsak 20 méter.

Képtalálat a következőre: „sled pull workout gif”

forrás: giphy.com

Lábnyújtógép: 6 db nehéz súllyal végzett ismétlés után azonnal 12 db könnyebb következik, majd 18 még könnyebb ismétlés. Folyamatosan végrehajtva.

Képtalálat a következőre: „Seated quad workout gif”

forrás: bostonmagazine.com

A következő 2 gyakorlatot egymás után felváltva csinálta meg 5 alkalommal, még intenzívebbé téve az edzést!

Bolgár guggolás: 2 db 25 kg-os súlyzóval.

Kapcsolódó kép

forrás: giphy.com

Sétáló kitörés: 2 db 25 kg-os súlyzóval 40 méteren át.

Képtalálat a következőre: „Dumbbell walking lunge gif”

 forrás: giphy.com

Momoa viszonylag rövid idő alatt éri el a megfelelően feltömegelt és leszálkásított formáját. Ehhez nagyban hozzájárul a színész már korábban felépített fizikuma, amit csak gyorsan leporol és már indulhat is a forgatás. Azt azért mindenképp megjegyzem, hogy bár a filmekre elég komolyan készíti fel a testét, magánéletében nem az a komolyan sportoló típus és rohadtul nem is érdekli, ha felszalad rá egy-két kiló felesleg. Imádja a Guinness sört és egy kis pocak miatt nem is fog lemondani róla. Van is egy tetoválás az alkarján a következő szöveggel: "Etre toujours ivre", ami nagyjából úgy fordítható hogy „Legyél mindig részeg”.

Képtalálat a következőre: „momoa dad bod”

forrás: hollywoodlife.com

Az egykori tengerbiológus hallgató imád festeni és zongorázni, ha meg nem sziklát mászik, akkor szörfözik vagy snowboard-ozik. Ha tetszett a cikkem, nézz szét a bejegyzések között még több sztáredzésért és kövess az Instagramon!

 Kapcsolódó kép

 forrá: pixel4k.com

 

 

 


.

 

 

 

 

 

Szólj hozzá