2019. dec 18.

Hibás gondolkodás amit a testépítő sport nevelt belénk

írta: Royaliver
Hibás gondolkodás amit a testépítő sport nevelt belénk

Volt idő amikor a legtöbben azt gondoltuk, hogy a testépítés a minden. A testépítők a legegészségesebb, legerősebb, legtökéletesebb fizikumú sportolók és maga a testépítés a sportok sportja. Mindenki a csúcs testépítők nyilatkozatait figyelte. Hogyan táplálkozzunk, hogyan pihenjünk, hogyan edzünk.

Kapcsolódó kép

forrás: http://www.trulyhuge.com

Szeretném, ha senki nem gondolná, hogy ez blogbejegyzés egy bármilyen szempontból bántó, vagy sértő szándékkal készült volna, de sokan vakok az igazsággal szemben. Az igazság az, hogy a testépítés CSAK egy dologban a lehető legjobb. Aki egy külsőre hibátlan testtel szeretne rendelkezni, annak irány az edzőterem. Bontsa szét izomcsoportok szerint az edzését, tolja hozzá a mesterséges tesztoszteront, egyen másfél óránként és csodálja magát. Nyilván ha valaki profi testépítővé akar válni, akinek ez a megélhetése, annak nagyon nincs is más lehetősége. A cél szentesíti az eszközt. Minden lépés szükséges a végső tökéletes formához. Egészséges ez? Nem. Van olyan versenysport, ahol a csúcsra tökéletes egészséggel érkezik a sportoló? Nyilván nincs.

 

forrás: http://www.jaked.hu

De akkor miről is szó ez blog? Leginkább arról, hogy a hobbisportoló, aki az ő maga sajátos szintjén szeretne egy egészséges, izmos testet összepakolni, akkor milyen elvek szerint eddzen.

Nagyon fontos lenne, hogy a fiatalok újra megszeressék a mozgást. Az emberi test egy biomechanikai csoda. Csak nézz meg egy cirkuszi artistát,  vagy egy tornászt. Használják és uralják a testüket. Ido Portal mozgásművész mondta: ".. egy tornász bármit megcsinál amit te. Te viszont hozzá sem tudnál kezdeni ahhoz amit ők csinálnak!"

Az edzőtermekben levő gépek húzása-tolása nem mozgás. Amikor meg Scott-padon ülsz, vagy a fekvenyomó padon fekszel az főleg nem mozgás. De félre ne érts! Nem azt mondom, hogy ne nyomj fekve! Azt mondom, hogy mozdulj meg! Mikor másztál utoljára kötelet? Mikor álltál kézen? Mikor csináltál meg egy hidat? Meg sem merem kérdezni, hogy állsz a szaltóhoz! Tényleg! Használod egyáltalán a tested, vagy csak faszán nézel ki a tükörben?

Képtalálat a következőre: „zyzz mirror”

forrás: reddit.com

Nyilván először rohadt fájdalmas lesz kilépni az edzőtermek mesterséges világából. Nem is nagyon érdeke senkinek, hogy ezt megtedd. A sportmagazinok és táplálék-kiegészítő gyártók a saját profitjukat nézik és nem az egészséged. Csak fizesd a terembérletet és vegyed a tejsavó fehérjét. De hidd el! A tested sokkal, de sokkal többre képes, mint hinnéd. És azt elhiheted: Ha csak fekvenyomsz és a Scott-padot használod, akkor elveszíted azt a képességed, hogy igazán megtudd, mire vagy képes. Minél idősebb leszel, annál kevesebb marad majd neked.

Képtalálat a következőre: „1 arm handstand”

forrás: commons.wikimedia.org

Gyúrni meg mindig lehet! Schwarzenegger hetven-akárhány évesen is el tudja tologatni a gépeket, és elevezget a csigás gépen, és valószínűleg erre te is képes leszel.. De mikor rájössz, hogy mi mindenre képes a tested, az már más világ! És ez az IGAZI SZABADSÁG!

 

Szólj hozzá