2019. már 21.

Bodybuilding bolt

írta: Royaliver
Bodybuilding bolt

Állok a boltban. Nem a közértben. Nem a Coop-ban. Az egyik vezető táplálék-kiegészítő szaküzlet pici és szűk helyiségében a helyi plázában.

Négyen vagyunk bent. Az eladó hölgy és három vásárló. Húsz év körüli csontsovány srác nézegeti az amino-tablettákat és kérdéseket tesz fel.

"Szükségem van rá?"

"Persze. Ez alap." Hűha! Vak vezet világtalant.

Nem szólok közbe. NEM SZABAD!! De nem hagyja abba!

Elmagyarázza az eladónak, hogy még csak nemrég kezdte a "kemény edzést". A súlyt nehezen tartja meg, mert gyenge a fogása, ezért jó lenne, ha tudna venni valamilyen gurtnit, amíg az ujjai megerősödnek. Az eladó szemrebbenés nélkül húzza elő a segédeszközt. "Csuklódra teszed és a rúdra csavarod." Fasza!

forrás: http://www.littletonsdachurch.org

Következik a kislány. Túlsúlyos. Fújtat. Zsírégetőt szeretne. 6000-től 15 000 forintig kapható. Az eladó szerint jobb lenne, ha a drágábbat vinné, mert abban több komponens van, biztosabb a fogyás. Gondolkodás nélkül veszi és viszi.

forrás: www.dailymail.co.uk

Ki a hibás? Az eladó eladta, amit kértek. Megkapja a fizetést, elvégezte a munkát. A srác nem lesz erősebb, a kislány nem lesz vékonyabb, de jelenleg elégedettek. És ők legalább azok, akik tenni akarnak valamit magukért.

Valószínűleg sportolnak is valamit... Vagy legalábbis azt hiszik... Persze hamar abba fogják hagyni. Nem jön az eredmény és az egész csak viszi a pénzt.

Én következem. Vitamint szeretnék venni, fehérjét is, de a tesztoszteron fokozókról is érdeklődök.

"Tribulus-terrestis, ZMA, DAA." Úgy ajánlja a készítményeket, mintha maga is szedné!

Megkérdezem, hogy melyiket viszik. Persze, hogy leginkább a drágábbat. És esküsznek a srácok, hogy mióta szedik, azóta fiatalodtak húsz évet.

A legtöbb kutatás szerint a tesztoszteron fokozók hatástalanok. Nyilván az üzletben ezt senki le nem szarja. A tribulus hatásosságát patkánykísérletekkel igazolták. Érted??!! Patkánykísérletekkel! És ebben bízz!!

ZMA? Ha nincs eleve erős cink-hiányod, gyakorlatilag semmi hatása nem lesz a hormonszintedre.

DAA? A legtöbb férfinek nemhogy növelné, de csökkenti a tesztoszteron szintjét. Aztán ezeket mindenféle-forma módon keverik egymással: Különféle pakkok durva fantázianevekkel, titkos összetevőkkel.

Pörög az üzlet, folyamatosan jönnek a vevők.Ha fejlődsz, az biztosan a kiegészítők hatása. Ha meg nem, akkor eddzél  keményebben és vegyél még cuccot.

Vajon miért nem adnak tanácsot a helyes táplálkozásra vonatkozóan? Miért nem mondják el, ha valami fabatkát sem ér? Miért nem említik meg, hogy mi hat a tesztoszteron szintre és mi nem?

Most őszintén: Tényleg elhiszed, hogy azért, mert valaki egy táplálékkiegészítő boltban dolgozik, már tudni fogja, hogyan működik a test kémiája? Hogy bármelyik tanácsa neked szól és nem annyi a célja, hogy rád sózza a portékáit?

A legközelebbi blogomban leírom, hogy mi az, ami nem pénzkidobás egy ilyen boltban és mi az, ami totál lehúzás.

Addig is kitartás,

Üdv.:

Roy

 

Szólj hozzá