2020. okt 06.

Élj a mában, de gondolj a holnapra!

írta: Royaliver
Élj a mában, de gondolj a holnapra!

How Letting Go of the 'Perfect Life' Changed My Life | The Purple Fig

forrás: thepurplefig.com

Profi testépítőket kérdeztek meg, hogy ha kaphatnának egy olyan erős szteroidot, ami biztosítja ugyan azt, hogy megnyerjék a testépítés legrangosabb versenyét a Mr. Olimpiát, de 5 éven belül biztosan belehalnak a szer használatába, akkor megkockáztatnák-e a kipróbálását. A meglepő válasz a megkérdezettek többségénél az igen volt. Ez a kis szösszenet nagyon jól példázza a mai ember hozzáállását önmagához. A filozófia roppant egyszerű: Élj a mának, mert ki tudja, mit hoz a holnap. És szomorú tény, de az emberek többsége tényleg csak a mának él. 

GIF ray - animated GIF on GIFER

forrás: gifer.com

Nem kell élelmiszermérnöknek lenned, hogy rágyere arra, a gyorséttermek kínálata élelmiszernek nem nevezhető, életminőséget rontó, élethosszt rövidítő hatással bíró szemét. Elborzadva szoktam látni a sokgyerekes családokat, ahogy az asztaloknál gubbasztva, vágytól eltorzult arccal tolják magukba az iszonyat mennyiségű moslékot. És nem igazán látok olyat, hogy a gyorskajáldák kasszái előtt fogynának a tömegek!!! Fura módon könyvesboltokban soha nem látok tömött sorokat. De ne kalandozzunk el! A fent említett két példa valójában ugyanarra a dologra irányul. Hiányzik az élethez szükséges megfelelő terv. Az életét is feláldozó versenysportoló motivációjának a téves mivoltát nem kell különösebben magyaráznom. Viszont véleményem szerint, ha a fókuszodban szereplő terv tönkrebassza az életed, akkor az egy szar terv. Persze egy versenysportoló alárendelheti az életét a választott sportágának és elfogadhatja a vele járó egészségügyi kockázatokat is, de nyilván én pont ebből az okból soha nem terveztem semmilyen sport versenyszerű gyakorlását. Mert még ha meg is tudom érteni, hogy valaki egy bizonytalan győzelemért feladja a hosszú és egészséges élet lehetőségét, el nem tudom azt fogadni.

Roelly Winklaar OLYMPIA And Leaked TAPES Of FAT! • Muscle Roast

forrás: roundsolutionbrought12.live

De mi a helyzet a nagy többséggel? Ők képviselik sajnos a másik végletet. Napról-napra élve, szomorúan konstatálva az egyre romló életszínvonalukat, csendes beletörődömséggel létezve vegetálnak és folyton a nem is létező életükről panaszkodnak. Mivel konkrét tervek nélkül élnek, így az életük lassan sivárrá és egyhangúvá, egyfajta taposómalommá változik. Ha meg nincs semmi, amiért az egyén küzdhetne, akkor motiváció híján marad számukra a könnyű élvezet. És bármilyen hihetetlen is, az emberek nagy része tudtán kívül ugyan, de drogként, egyedüli élvezetként tekint az ételre. Egy élvezetre, sokszor bizony bűnös élvezetre. És ezt tudják ám az élelmiszermérnökök is. Ezért van az, hogy a "mekis" hamburger evését egészen egyszerűen nem lehet abbahagyni. És hogy a pizzát még akkor is eszed, amikor már egy falat sem fér beléd. És pontosan ezért van az, hogy a lakosság nagyobbik része képtelen akár egy napot is sütemény vagy bármilyen édesség nélkül átvészelni.

Hungry GIF by McDonald's CZ/SK - Find & Share on GIPHY

forrás: giphy.com

Tudod az elme a test legerősebb szerve. Neki feladat kell! Neki kihívás kell! Az elméd irányítani akar! Az elmét egyszerűen tilos parlagon hagyni! Az emberi fajba évmilliók óta bele van kódolva a vadállat. A vadász. A túlélő. A stratéga. Olyan elmét és testet birtoklunk, ami évmilliók alatt tökéletesedett és a fajunkat a legrosszabb körülmények közül a tápláléklánc csúcsára repítette. Ma viszont ezt már roppant kevesen érzik. Az agy, az elme éhségét el lehet fojtani dohányzással, alkohollal és folyamatos zabalással. Az elme figyelmét el lehet foglalni számítógépes játékokkal és véget nem érő televíziós sorozatokkal. És egy vadász, egy harcos testét is el lehet fárasztani hosszú kocogásokkal és egyéb, funkció nélküli sportokkal. És a szélsőséges körülményeket tolerálni tudó és akaró fizikumot is be lehet csapni szteroidokkal, meg halk zene mellett történő, edzőtermi pumpálgatásokkal. Egy darabig...

Session 19 – Triboar Trail – Team G: Gif Recaps

forrás: gabydnd.wordpress.com

Sokszor megkapom, hogy emberek lelkivilágába sétálok bele és sértek meg sokakat. Ezért most is elnézést kérek, mint azt tettem korábban is, de vissza azért nem vonom, amiket leírtam. Mert nem ülni, falni és bambán lesni születtünk! És tudod céltalanul is csak a kutyáknak szabadna megdögleniük. Legyen terved! Legyen terved az életedre! Legyen terved az edzésedre! Legyen terved a pénzügyeid megoldására. Arnold Schwarzenegger mondta, hogy ha csak napi egy órát olvasással töltenél, akkor egy év alatt 365 órányi tudással gazdagodnál! Ez elképesztő mennyiségű tudásanyag lehet! A legnagyobb bajom mindig is az volt az iskoláimmal, hogy csupán papírokat szereztem velük és nem használható tudást. Viszont ma már olyan vagyok, mint a szivacs. Falom a könyveket és én határozom meg, hogy mit és miről tanulok. A legnagyobb bajom is az, hogy csak 24 órából áll egy nap.

Thinking Brain GIF - Find & Share on GIPHY

forrás: giphy.com

Viszont őszintén bevallom, habár egyik célt tűzöm ki a másik után és folyamatosan képzem is magam, túl sok időt pazaroltam el az életemből haszontalan dolgokra. Milliónyi óra ment el értelmetlen tv sorozatokra, számítógépes játékokra, felesleges barátságokra, koncepció nélküli edzésekre. Ma már belátom azt, amit huszonévesen még nem érzékeltem. Az üresjáratban eltöltött idő az életem rovására lett eltöltve és behatárolta a mennyiségét a fejlődésemnek. És ez az állapot ma az emberek többségére nézve hatványozottan igaz!!! Könnyen megszerezhető élvezetekkel foglalják el magukat és nem érzik a szükségét annak, hogy az életüket adott célokra fókuszálják. Csak a saját baráti körömben két olyan egyén is megfordult, akik hihetetlen fizikai adottságokkal és genetikával rendelkeztek, de semmit nem tudtak vele kezdeni. Az egyikük alkoholistaként halt meg a harmincas évei végén, a másik komoly depresszióval és egyéb pszichiátriai betegségekkel küzd a mai napig.

Videojuegos Ps4 GIF - Videojuegos Ps4 Playstation - Discover & Share GIFs

forrás: tenor.com

Sokszor hallottam azt korábban, hogy az idő múlását az életkor előrehaladtával egyre gyorsabbnak érzékeljük. Hát lehet... Most itt a negyvenes éveim közepe felé robogva igazából csak a környezetemen látom a múló időt. Az oké, hogy a színészek, akikért rajongtam, egyszerre csak csúnyán megöregedtek és zenék, amiket szerettem, mára már retrók. De az már nem annyira oké, hogy a volt osztálytársak kövérek, őszek és kopaszok lettek, a lányok meg... nos középkorú asszonyokká váltak. A közvetlen környezetem mintha csak megadta volna magát az enyészetnek. Az idő előrehaladtával a legtöbben beleragadtak a szokásaikba és képtelenné váltak a megújulásra. A cél nélküli élet pedig nem több egy elszabadult hajóágyúnál, ami önmagát pusztítja. 

Advisor Talk - A Planning Resource For Advisors

forrás: advisortalk.ca

Nem biztos, hogy az én tanácsaimra kell hallgatnod, de remélem, hogy mégis így teszel. Legyenek NAGY terveid! Már ma kezdj el dolgozni rajtuk! Mindig nagyban gondolkozz! Ne csiszolódj bele a szürke hétköznapokba! Ne légy soha elégedett! Ne mondd, hogy most már ideje kicsit megpihenned! Ezek a gondolatok ugyanis üzenetek a tudatalattidnak a közelgő halálra. Ne engedd a testednek sem, hogy veszítsen a lendületéből! Hagyd abba viszont a cél nélküli edzéseket! Ha edzel, azt programszerűen tedd! Legyen edzésnaplód! Kövesd a fejlődésedet! Egy jó mesterlövészhez hasonlóan a szemed mindig tartsd a célon! Ne engedj a pillanatnyi gyengeségeknek. Ne egyél szemetet, ne igyál alkoholt! Mindennap olvass és képezd magad! Tanulj meg okosan gazdálkodni az időddel! Ne pocsékold, mert nagyon véges! Az edzéseid meg legyenek gyorsak és hatékonyak! A hobbisportolók legtöbbje edzésről-edzésre teljesen kimeríti magát. Pedig az edzésed célja nem az, hogy kimerülj. Az edzésnek adnia kell és nem elvennie. Ha minden edzésed végére kisajtolod magadból a maximumot és másnap a karod sem bírod felemelni, akkor tulajdonképpen mi is az, ami fejlődni fog?

Tired Work Out GIF by Much - Find & Share on GIPHY

forrás: giphy.com

Talán a legnehezebb dolog céltudatosan élni úgy, hogy folyamatosan fejlődésre készteted magad az életed minden területén, és utat törsz magadnak az eléd kerülő akadályokon keresztül! De hamar rá fogsz jönni, hogy az optimalizált, célvezérelt élet a teljes élet. A legtöbb idős ember is akkor zuhan össze, amikor már feleslegesnek, haszontalannak érzi magát. Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet és remélem, hogy tudtam értékes tanácsokat adni! Ha tetszett és hasznosnak találtad a cikkemet, akkor nézz szét a blogom egyéb tartalmai között is még több, edzéssel, sztáredzéssel kapcsolatos információért a testedzek.blog.hu -n és kövess az Instagram-on / @testedzek.blog.hu1 / is!

Szólj hozzá