2020. jún 23.

Karzat - vendégposzt Péter barátomtól

írta: Royaliver
Karzat - vendégposzt Péter barátomtól

Arnold's Classic Shoulder and Arms Workout

forrás: bodybuilding.com

Sziasztok!

Ahogy Royaliver barátom mondta, néha-néha egy testépítő szemszögéből is betekintést nyerhettek majd az edzés, táplálkozás és általában véve a fitt élet rejtelmeibe. Most az elején le kell, hogy szögezzem ez nem a tipikus “gyúrós” hozzáállás lesz. Fontosnak tartom a megfelelő egyensúly megtalálását az általunk választott életmód és egy normális, élményekkel teli élet között. Nem szabad és nem is kell egyiket se feláldozni a másik oltárán.

Az írásaim mindig a saját tapasztalataimra fogom alapozni, az én véleményemet fogják tükrözni amikkel persze normális hangnemben lehet majd vitatkozni.

 

Kezdésnek hoztam nektek egy edzést, aminek főszereplője nem lesz más mint mindannyiunk kedvence a KAR. Jöhet az ARMageddon!!! :D

 Bodybuilding biceps Arnold Schwarzenegger | Workout pictures ...

forrás: hu.pinterest.com

Egy pici csavar lesz a történetben. A blogon korábban olvashattatok a “kétkezes súlyzó” vagyis a rúd fontosságáról és helyéről az edzésben. Ehhez a karedzéshez viszont csak kézi súlyzóra lesz szükség, így egy kis kreativitással otthon is könnyen kivitelezhető.

Általánosságban véve a kézi súlyzóval végrehajtott gyakorlatokat sokkal potensebb dolognak tartom mint a rudas verziókat. Jobb agy-izom kapcsolatot eredményez, illetve tökéletesen megegyező terhelést kap a test két oldala, így egy szimmetrikusabb fizikum érhető el.

Ahogy korábban említettem saját tapasztalataimat is belerakom az írásaimba. Az évek alatt az figyeltem meg, hogy rengetegen szeretnének nagy kart, nagy bicepszet az edzőterembe járók közük, de sehogy nem jön nekik össze. Ennek egyik oka, hogy túl nagy hangsúlyt fektetnek a bicepsz edzésre. Arra az izomra, ami az egyik legkisebb a testünkön és egy hosszú és egy rövid fej alkotja. Ezzel szemben a tricepsz egy jóval nagyobb, már három fejű izom.

A másik probléma a túledzés. Persze vannak olyan magas szintű profi sportolók, akiknél ez  veszély nem áll fent, de valljuk be, hogy egy hétköznapi embernél nem célra vezető kétnaponta ugyanazt az izmot edzeni.

A meglátásom szerint a karizomzat fejlesztésére a magas intenzitás és a tökéletes végrehajtás a legjobb opció.

4 Biceps Workouts For Bigger Arms | Biceps workout, Big biceps ...

forrás: hu.pinterest.com

Ezen az edzésen antagonista szuperezetteket fogunk végezni. Tehát két ellentétesen dolgozó izmot a bicepszet és a tricepszet egymást követően fogjuk megedzeni úgy, hogy a két gyakorlat között 10-15 mp szünet van. Az ismétlésszámot 12-18 közé lőttem be. Ezt követően 1 perc pihenő és kezdjük előröl. Összesen 4 kör gyakorlat páronként.

 

1.gyakorlat párunk: páros karos bicepsz—homlokra engedés

Pin on FITNESS & HEALTH

forrás: .pl.pinterest.com

8 Exercises For Strong, Toned Arms | Fitness | MyFitnessPal

forrás: blog.myfitnesspal.com

2.gyakorlat párunk: koncentrált bicepsz—sittes tolóckodás (két pad között)

bicep curls | Tumblr

forrás: tumblr.com

Find & Share on GIPHY

 forrás: gfycat.com

3.gyakorlat párunk: kalapács bicepsz—lórugás

Pin on Exercise

forrás: pinterest.co.kr

4 Bodybuilding Tricep Exercises With Dumbbells | V Shred

forrás: vshred.com

4.gyakorlat párunk: Scott pad-os bicepsz—szűk támaszos fekvőtámasz

 One Arm Preacher Curls - Dumbbell GIF | Gfycat

 forrás: gfycat.com

Close-Grip-Push-Ups | 24Life

forrás:24life.com

 

És ennyi..

Nem kell 30 sorozat kar gyakorlat. Megfelelő intenzitás és a szabályosság megtartása, akkor amikor már nagyon fáj és kész is. :D Ja és az sem elhanyagolható tény, hogy időtakarékos egy ilyen intenzív edzés. Próbáljátok ki ezt az alap edzést tőlem. Az edzőterem szabadsága rengeteg lehetőséget rejt magában, nem kell a már unalomig ismert 5-ször 8 világában leragadni.

Ha tetszett ez a kis rövid első cikk akkor próbáljátok ki valamelyik edzéseteken és írjátok le kommentben a véleményetek.

Szólj hozzá