2019. dec 20.

Edzés és táplálkozás. 5 dolog ami működik és 5 ami nem

írta: Royaliver
Edzés és táplálkozás. 5 dolog ami működik és 5 ami nem

Beszéljünk őszintén! Trendek,irányok mindig voltak és mindig lesznek. Amire 20 éve úgy tekintettünk mint, fényre az alagút végén, mára már az emlékét is igyekszünk elfelejteni. Folyamatosan bejönnek a köztudatba olyan dolgok, melyeket időről-időre igyekszünk meg nem történté tenni, de valami úton-módon csak azért is újra megjelennek. Ilyen testedzéssel, egészséggel és táplálkozással kapcsolatos 5 működő és 5 felesleges, nem működő, vagy csak túlértékelt dolgot hoztam most Nektek.

Kezdjük a nem működő dolgokkal.

1. Hosszú időtartamú, alacsony intenzitású mozgás

Itt a kocogásra, zumbára, aerobikra és egyéb csoportos ide-oda lépegetős edzésekre gondolok. Ezeket általában hölgyek végzik az alábbi indokból: le szeretnének fogyni. Röviden: ettől nem fognak. Ha valaki szereti ezeknek az óráknak a hangulatát, a jó zenéket és a társaságot nyilván ne hagyja abba. Csak ne várjon tőle többet egy kellemes óránál jó társaságban!

Képtalálat a következőre: „zumba”

forrás: www.dnaindia.com

2. Fogyasztó tabletták

A fogyáshoz kapcsolódó kiegészítők üzlete hatalmas buli. De ha őszinték akarunk lenni, ezek a kiegészítők pontosan olyanok, mint a légterelők a sport autókon. Nem ezektől gyors egy kocsi. Ha valaki abban bízik, hogy bármilyen kiegészítő segít neki leadni a hosszú évek alatt felhalmozódott zsírréteget, az borzalmasan nagyot fog csalódni.

3. Helyi zsírégetés

Ennek a minősített esete a felülés, vagy a lábemelés hanyatt fekve. Ezt a legtöbben egy célból végzik: menjen le a pocak. Nem fog. És ezt nem azért írom, hogy ne végezz felüléseket! Csak nem arra való. Nincs módszer arra, hogy befolyásold a tested zsírvesztésének a helyét.

Képtalálat a következőre: „sit up”

forrás: workoutlabs.com

4. Izolált mozgás

Ilyenek az úgynevezett "egyizületes" gyakorlatok. Ilyen pl. az egykezes bicepsz hajlítás, vagy a lábnyújtó gép. A bicepszhajlításnál maradva a legtöbben azért végzik a gyakorlatot, hogy vastagabb, csúcsosabb karjuk legyen. Nem a gyakorlat hibája, hogy ez nem fog megtörténni. A kar formája teljes egészében adott minden ember esetében. Ezen semmilyen edzés nem változtat. A vastagsága meg együtt fog változni a testsúlyoddal. A súlyzós edzésedet próbáld inkább összetett gyakorlatokból kivitelezni. Guggolás, fekvenyomás, felhúzás, evezés stb.

Képtalálat a következőre: „non isolated workout”

forrás: www.gaiam.com

5. Állati zsírban szegény étrend

Teljes tévút. Az általános egészséghez nélkülözhetetlen az állati eredetű zsír fogyasztása. Mindig is része volt az emberi táplálkozásnak és annak is kell maradnia. Semmilyen élettani előnyöd nem lesz ha elkezdesz zsírmentesen táplálkozni. Tehát ne tedd!

És akkor 5 működő dolog:

1. Hidrolizált kollagén

A kollagén tartja egyben a tested. Ahogy öregszel,egyre fogy a mennyisége a testedben. Nélkülözhetetlen a csontok, a porcok, az íny, a bőr, a fogak egészségéhez. Rövid idő alatt elkezd hatni. Évek óta nem múló ízületi fájdalmak kezdenek enyhülni,miközben a bőr évekkel fiatalabbnak fog tűnni.

 2. Hidegtarápia

Gombamód szaporodnak a krioszaunák. Elsőre hihetetlenül hangzik, de nagyon is pozitív hatása van az akár mínusz 170 fokos hidegnek, melynek kiteszed a tested. Csökkenek a testben a gyulladásos folyamatok és erősödik a immunrendszer. A reggeli hideg zuhanyozás és a téli szabadtéri folyóba/tóba merülés is egészséges alternatíva, amennyiben ezt a szükséges óvintézkedések mellett végzed.

Képtalálat a következőre: „kryosauna”

forrás:  pikdo.biz

3.Böjt

Itt ne arra gondolj, hogy 40 napig vízen élsz. Evési és koplalási időszakok váltják egymást. A legnépszerűbb módszerek a napi 16 órás, illetve a heti kétszer 24 órás böjt. A hosszú koplalási időkben a test pihen,regenerálódik. Kutatások szerint ez növeli a várható élettartalmat, csökkenti a cukorbetegség és rák kialakulásának esélyét.

4.Csaló étkezés

Amikor valaki fogyni akar, annak egy biztosan működő módszere van: kiszámolni a napi kalória felhasználást, majd ezt csökkenteni. Viszont egy idő után így is meg fog majd állni a zsírvesztés. Ekkor kell becsapni a testet. A héten egy nap, egy étkezést kiválasztani és valami igazán magas kalóriatartalmú étellel becsapni a lelassult anyagcserét. Jöhet a pizza kólával, hamburger, vagy sütemény. Újra visszaáll a világ rendje és folytatódhat a zsírvesztés.

Képtalálat a következőre: „csaló étkezés”

forrás: fitnesslife.hu

És az utolsó!!

5. Haskerék

Filléres eszköz, ami hihetetlen módon erősíti meg a törzs izmait. Ha csak egy eszközt veszel, akkor ez legyen az. Diétával kombinálva hamar olyan lehet a derekad amilyennek megálmodtad. Kezdetben térden állva gurulj vele, és ha már elég erős vagy csak akkor használd ki a szerkezet és tested teljes potenciálját!

 Kapcsolódó kép

forrás: sportsway.dk

Szólj hozzá