2021. máj 18.

Nem nekem szólnak a reklámok

írta: Royaliver
Nem nekem szólnak a reklámok

Role of Celebrities in Advertisement | Blog Towers

forrás: blogtowers.com

Nagyon ritkán nézek tévét. Nem azért mert nem érdekel (amúgy tényleg nem...), de egyszerűen nincs időm belezsúfolni az életembe azt, hogy egy készülék előtt koptassam a szemem (az agyam...). Munka, edzés, barátnő és sok-sok olvasás. Az olvasás egyébként is bűnös élvezet tud nálam lenni. Kiragad a valóságból, vagy éppen nagyon is a közepébe dob. Bár ma az interneten minden információ elérhető, én megveszek azért hogy egy könyv fizikailag is a kezemben legyen. Egyszerűen imádom a friss nyomdafestéknek még az illatát is. Egy jó könyvhöz meg dukál egy jó zene, úgyhogy sokszor fejhallgatóban olvasok, hogy megteremtsem hangulatomat. Max Richter zseniális Vivaldi átdolgozása az egyik kedvenc olvasózeném.

How to Choose Headphones That Are Right for You | World Wide Stereo

 forrás: worldwidestereo.com

Szóval TV. Ahogy írtam ritkán kerülök a képernyő elé, akkor is inkább a természetcsatornák kínálatát böngészem. Filmet ugyanis képtelen vagyok a tv-ben élvezni a sok reklám, meg az indokolatlan kivágások miatt, és a híreket is inkább olvasom. Viszont tényleg jó műsorokat lehet kifogni a természetcsatornákon, de sajnos ott sem kímélnek a reklámokkal. És mivel elég ritkán látok reklámokat, így most belefutottam néhányba. Hát tényleg egy hányinger az egész. Lehet, hogy csak azért éreztem ennyire töménynek, mert ritkán szembesülök velük, de számomra ez nagyon erős volt. A teljesség igénye nélkül sorolom fel, hogy milyen reklámokba is futottam bele nagyjából 1 órányi tévénézés közben:

- Derékfájás, hátfájás, ízületi fájdalmak elleni krémek:  Láttam reklámokat hintát tologató nagypapával, nagymamával, sőt még anyukával is. Lehet, hogy itt valójában a hinta lesz a hibás??!! :D Na nem akarok én itt senkit bántani, de tényleg van olyan aki a sajgó derekát krémmel kezeli? Az a derék leginkább azért fáj, mert gyenge és így fájdalommal reagál egy ismeretlen mozgásra. Erősíteni kell nem kenegetni! Ha meg tényleg komoly probléma van valahol abban a testben (egy csontig elkopott ízület, egy sérv, egy komoly gyulladás vagy egy szakadt ínszalag), akkor az orvosi beavatkozást igényel, nem csupán fájdalomcsillapítást. A krém legfeljebb elfedi a valóságot, azt, hogy valahol komoly baj van a testedben és egy hamis illúzióba helyez...

Back pain relief sprays to say goodbye to your back pain | Most Searched  Products - Times of India

forrás: timesofindia.indiatimes.com

- Fejfájás elleni tabletták: Drogot a népnek, mert az kell neki! Ha bármi nem oké veled, akkor azonnal szedáld le magad! Azt meg, hogy ezek a drogok azért hatnak olyan gyorsan, mert a bélfalon át szívódnak fel, ezzel is elősegítve az áteresztő bél szindrómát, az már ne is érdekeljen. Mondjuk nem is ecsetelik ezt az igencsak fontos információt a reklámokban. Meg azt sem, hogy a rendszeres szedésük szív- és érrendszeri problémákat, agyi katasztrófákat és korai halált is okozhat. Ráadásul még orvosi recept sem kell hozzá! 

- Alkohol: Miközben világszinten is előkelő helyet foglalunk el az alkoholfogyasztásban és miközben a szesz ténylegesen családok tömkelegét teszi tönkre és életeket rövidít meg, a reklámokban folyamatosan a piát ajnározzák. "Minden eseményre!" Ez a mottó!!  Azonban azt nem említik, hogy maga az alkohol már kis mennyiségben is méreg. Igen, a sör is. Egy elég komoly sejt- és idegölő méregről beszélünk, ami hihetetlen ütemben felgyorsítja a test elöregedését is. Úgyhogy, fenékig cimbora! Ne aggódj, a nyugdíjad majd jó helyen lesz állam bácsinál! 

Alcohol ads typically target boys and young men by using sex,... | Download  Scientific Diagram

forrás: researchgate.net

- Édességek, chipsek: Mert megérdemled! Láttam valami jégkorongos csávót cukros krémmel töltött ostyaszemetet ajánlgatni, de úgy tűnik hogy a különböző chipsek nélkül sincs egyetlen reklámblokk sem. A chipsnél külön kiemelték, hogy "még intenzívebb ízélményt nyújt." Az édes ízen nincs nagyon mit ragozni. A cukor egy lassan ölő méreg, ami a cukorbetegségtől a veseelégtelenségig több, mint 700 betegség okozója. Az édességfogyasztók szó szerint kézből etetik a rákot. És az intenzív ízélménnyel kapcsolatban se legyenek illúzióid. Ezek nem valódi ízek. Laboratóriumi körülmények között, mesterségesen állítják őket elő, ezzel is stimulálva az agyad. Az ízekkel gyakorlatilag hozzákötnek az egyébként élelmiszernek nem nevezhető termékekhez, amivel kialakítják az agyadban a ízekhez köthető függőséget. A cukor a legkeményebb drogok egyike, saját erőből lemondani az édes íz élményéről iszonyat nagy kihívás, a nagy többségnek egyenesen lehetetlen. Ezért is támadják vele a gyerekeket, hogy már fiatalon kialakuljon bennük ez a függőség.

 -Bankok és a hiteleik: Talán ettől fordult fel a legjobban a gyomrom. Mondjuk nem véletlenül! A hazai nagy hárombetűs bankban volt szerencsém 3 miska devizaalapú kölcsönt magamévá tennem anno, majd miután nagyjából a négyszeresét visszacsengettem nekik, már csak 3 és fél milla maradt a fennmaradó tartozásom. Mert engem megmentett a kormány! "Ismerjük egymást. Megbízunk egymásban" Gyönyörű szlogen. És igen. Én megbíztam bennük, de mára már meg is ismertem őket. Ha világnak létezik egy ocsmány, gennyes, rothadó rákfenéje, akkor az a jelenleg is fennálló bankrendszer. Ami gyakorlatilag munka nélkül, parazitaként szívja magába az országok és a lakosaik megtermelt vagyonát és a megtakarításait. Ha egy jó tanácsot adhatok ma neked, akkor az az, hogy kerüld el a bankokat a lehető legnagyobb ívben! Amit nekik fizetnél kamatként azt inkább tedd félre vagy fektesd be.

PDF] Stylistics in advertising : a comparative analysis of selected bank  advertisements in newspapers and magazines from South Africa and Nigeria |  Semantic Scholar

forrás: semanticscholar.org

- Arc- és szemránckrémek: Huszonéves, számítógéppel finomított bőrű, babaarcú csajok keltenek kisebbségi érzést a nők nagy többségében, miközben azt hazudják, hogy a krémek segítségével őrzik a szépségüket. Persze ez is nagy piac, úgyhogy gondos alapossággal válogatják a reklámhoz a tökéletes arcú modelleket. Nyilván sokan sejtitek, hogy az egész arcra kenhető pacsmag piac egy ordas nagy átverés. Ha kívülről bármit lehetne tenni a bőrért, akkor nem a plasztikai sebészek vagdosnák a hollywoodi színésznők arcát. Ha már valamit kenni akarsz az arcodra, akkor az egy egyszerű körömvirágkrém legyen. A körömvirág gyógyítja a bőrt és regenerálja is azt. Már ez nagyságrendekkel nagyobb eredmény, mint amit a nagy cégek top termékei nyújtanak, nem mellesleg méregdrágán. Na meg ott van az az örök bűnösnek kikiáltott telített zsír. Valahogy nem tolják az arcodba, hogy ha zsírból állít elő energiát a tested akkor mi is történik a folyamat közben. Nagyon leegyszerűsítve ilyenkor a sejtenergián (ATP) kívül hő és sejtvíz keletkezik. Tehát megtörténik a várva várt hidratáció... krémek nélkül.  A bőröd állapota túlnyomórészt amúgy is életmódodat tükrözi és ezen nem lehet kívülről sokat változtatni. A dohányzás, az alkohol, a szemét kaják (például a chipsek meg az édességek ugye...), a stressz és a folyamatos éjszakázás nagyon hamar megbosszulja magát. Ha gyorsan élsz, akkor gyorsan is öregszel. 

anti aging skin cream: Anti-Aging Cream Companies May Face False Advertising  Charges

 forrás: anti2agingskincream.blogspot.com

A reklámok nagyon jól reprezentálják a világunk mai állapotát. Gyakorlatilag egyetlen igaz szó el nem hangzik bennük. A képernyőn megjelenő segítőkész mosolyok mögött valójában semmilyen jó szándék nincs. Az agresszív, megállás nélkül az arcodba ugró hirdetések nem is juttatnak semmilyen előnyhöz az életben. Amit kínálnak az nem több, mint az eladósodás lehetősége, a függőség kialakítása és mérgek jó színben való feltüntetése. A reklámokkal elhitetik veled, hogy az a jó élet amit ők kínálnak részedre. Eltorzítják a valósághoz való viszonyodat és sivárnak, egyhangúnak tüntetik fel az életedet. De az élet nem attól szép, hogy felesleges dolgokra költöd a nehezen megkeresett pénzed, miközben aktívan mérgezed magad. Az élet attól szép, hogy élsz! Hogy benne élsz a világban és minden érzékeddel ténylegesen érzékeled azt. Az élet szépsége nem egy képernyő mögött található. Az élet attól szép, hogy a napsütésben állhatsz. Hogy teleszívhatod a tüdőd friss levegővel. Hogy mezítláb sétálhatsz a füvön. Hogy szerethetsz és viszont szeretnek. Van egy régi latin mondás, miszerint "Carpe Diem". Ezt úgy fordítják a számodra, hogy élj a mának, azaz élvezd az életet, költsd a pénzed, zabálj és ne foglalkozz a világon semmivel! Csakhogy ez a mondás valójában úgy szól helyesen fordítva, hogy "Élj a mában!". És ez már teljesen mást jelent. Amikor viszont gyógyszerekkel eltompítják a tudatod, mérgekkel legyengítenek és elszívják a megtakarításaidat, akkor Te nem a mában fogsz élni.

26 Shockingly Offensive Vintage Ads

forrás: businessinsider.com

Két dolog van ami minden kétséget kizárólag a fizikai világhoz köt. Ezek pedig a tested és az érzékszerveid. Amikor az érzékszerveidet eltompítják és a tested legyengítik, akkor esélytelen leszel érdemben élni. Sokféleképpen fogalmazták már meg a szabadság definícióját. Számomra ez a döntés és a mozgás szabadsága. A döntésé, hogy nem kell megennem és meginnom a mérgeiket. Nem kell függnöm az orvosoktól, gyógyszerektől és semmilyen szervezettől. Mindenem működik és nekik semmijük nincs amivel sakkban tarthatnának. És a mozgás! A mozgás a legnagyobb szabadság. A test szabadsága a legnagyobb szabadság. A tested a TE fizikai kivetülésed. Ha ez a test egy roggyant halmaza az erőtlen, merev és mozgásképtelen izmoknak, akkor TE nem vagy szabad.  Ha egy fájdalmakkal és korlátokkal teli testben élsz, akkor TE egy rab vagy. Akkor TE egy börtönben élsz, amit a tested alkot. És ha ennek a börtönnek még érzékszervei sem működnek, akkor nem is vagy más, mint egy béna, vak, süket pénzautomata, akit a képernyő előtt fejnek és programoznak át élő pénztárcává. Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet és remélem, hogy tudtam értékes tanácsokat adni! Ha tetszett és hasznosnak találtad a cikkemet, akkor nézz szét a blogom egyéb tartalmai között is még több, edzéssel, sztáredzéssel kapcsolatos információért a testedzek.blog.hu -n és kövess az Instagramon / @testedzek.blog.hu1 / is!

 forrás: schoolofcalisthenics.com 

 

Szólj hozzá