2020. okt 21.

Fej vagy gyomor?

írta: Royaliver
Fej vagy gyomor?

Action Hero of the Week: Joe Hallenbeck - Everything ActionEverything Action

forrás: everythingaction.com

Valamilyen fura módon mindig képes vagyok megbotránkoztatni a környezetemet. Valószínűleg Téged is, úgyhogy csak akkor olvass tovább, ha ma pont nem vagy sértődős kedvedben. Nyilván nem ez a célom, de úgy tűnik én a nagy többséggel szemben valahogy eltérő módon vagyok behuzalozva. Pedig elhiheted, sokkal jobb dolog a tömeggel szinkronban mozogni! Ha egy vagy a sokaságból és megegyezik a véleményed velük, akkor nem kell unos-untalan a széllel szemben pisálnod. Nem kényszerülsz arra, hogy folyamatosan védd és bizonygasd az igazad. De sajnos én képtelen vagyok megalkuvásra. Nálam a majdnem jó, egészen egyszerűen rossz. A majdnem egészséges, az nálam a beteg. És a majdnem működő eljárások a tévutak.

the last boy scout (1991) | Tumblr

forrás: tumblr.com

Ülök az ebédlőben a munkatársakkal. Jelen esetben két ifjú nagymamával és csendben figyelek, miközben témák jönnek és mennek. Politika. Ebben a témában helyből nem akarok megszólalni. Csak hallgatom az eszmecserét falatozás közben. Mivel a kormánypárt összes megmozdulásától alapból felfordul a gyomrom, és mivel az ellenzéket sem tartom többnek töketlen idióták gyűjtőhalmazánál, így inkább kimaradok a politikai eszmecserékből. Számomra a négyévenkénti választások is olyanok voltak, mint  Bruce Willis frappáns kérdése "Az utolsó cserkész"-ben, miszerint  "Fej vagy gyomor?". Éppen ezért nem járok soha voksolni sem. Számomra ezek a szereplők ott nem esnek bele a választható kategóriába, inkább az egész cirkusztól távol tartom magam.

the last boy scout | Tumblr

forrás: tumblr.com

Covid 19. Na, ez a téma viszont már a kezdetektől vörös posztó a szememben. Bár mielőtt belemegyek, azért hadd szögezzem le, hogy amit írok, az csak egy vélemény. Az enyém. És mivel ez az én blogom, hát kiírom magamból. Idén kora tavasszal, amikor kiderült, hogy a Kínai Demokratikus Köztársaság olcsón és nagy mennyiségben exportált a világba egy fasza kis vírust, akkor ott rendesen be is szart mindenki. Hamar kiderült az is, hogy csak két dolog segít. A bepelenkázott arc és a lélegeztetőgép. Ember! Mind meghalunk. A kórházakból rögtön haza is küldtek mindenkit a picsába, hogy legyen hely a koronavírussal fertőzötteknek. Nem fogadott többé sem a fogász, sem a nőgyógyász és a háziorvosok is csak telefonon rendeltek. A nagy telefonos helytállásukért kaptak is instant fél misit. A gyógyszerészek meg pont nem. Biztosan azért, mert ők szemtől szemben álltak a betegekkel. Na mindegy, ez nem az én dolgom.

the last boy scout | Tumblr

forrás: tumblr.com

Szóval a kollégák nagyon jól informáltakká váltak a vírushelyzettel kapcsolatban, ami nem csoda, mivel a Müller Ceci tanoda napi ismétlődő reality show-műsora jelenleg is virológusnak képezi a lakosságot. Úgyhogy most, hogy már mindenkinek szétmosták az agyát a halálos vírusról, lehet is készülődni a kötelező védőoltásra. Csak azért itt érdemes lenne lelassítani egy pillanatra, és egy hosszú és mély lélegzetet venni. Először is, nem a napokban szartak bele abba a bizonyos ventilátorba, aminek a tartalma úgy tűnik mostanra rendesen szétfröccsent. A probléma régóta jelen van. UGYANIS A LAKOSSÁG IMMUNRENDSZERE VALAHOL A BÁNYÁSZBÉKA SEGGE ALATT TALÁLHATÓ. Tényleg van olyan, aki elhiszi, hogy egy világméretű vírusjárványt meg lehet majd akadályozni ronggyal elfedett arcokkal??!! Vagy ez most valami hülye vicc??? Hiszen bárhogy próbálják a tényeket elferdíteni, az elejétől tisztán látszik, hogy igazán nagy veszélyben a már leromlott egészségi állapotúak vannak. A krónikus betegek. A súlyosan elhízottak. A cukorbetegek. Miért nem arról beszél Ceci asszony, hogy az élelmiszerek árai az elmúlt hetekben gyakorlatilag a duplájára nőttek? Hogy a lakosság nagyobb része minőségi éhezést folytat? Hogy az időseknek adott minimál nyugdíjból képtelenség egészségesnek maradni!!!

An american werewolf in london GIF - Find on GIFER

forrás: gifer.com

Tényleg nem akarok senkit megbántani, de komolyan elhiszi bárki azt, hogy egy szövetálarc meg napi egy alma majd működő immunrendszert fog összehozni? A lakosság döntő többsége retteg a mozgástól, a napfénytől, a melegtől, az esőtől és a hidegtől, miközben mindenféle ipari hulladékot eszik. Mi a franctól lenne nekik immunrendszerük? Mitől erősödne meg nekik annyira, hogy megvédje őket egy fertőzéssel szemben? Gyakorlatilag magától az élettől fél mindenki! Elhitették Veled is, hogy be kell zárkóznod a lakásodba, és el kell kerülnöd az embertársaiddal történő érintkezést, ha életben akarsz maradni. Miközben már az általános iskolában megtanították, hogy működő immunrendszer csak ott van, ahol az immunrendszernek feladata is van. Egy steril, vírus- és baktériummentes helyen senkinek nincs esélye immunaktivitást kiváltani.

Warriors eleven 11 GIF - Find on GIFER

forrás: gifer.com

És még egy kis csendes, szomorú dühöngés a részemről....Én komolyan nem értem már a mai világot. Talán mert egy generációval a mostani előtt születtem. Amikor még nem voltak uniós szabványok. Nyáron mezítláb rúgtuk a focit és télen a hóban futkároztunk napestig. Nem voltak speciális étrendek, mégsem volt kövér senki. Kemények voltak a tornaórák, mégsem volt felmentve senki. Mára meg a kurva nagy szabadságban mindenki mindentől retteg. Mikor felejtették el az emberek, hogy az életet élni kell??!! Hogy a sötétben bujkálás csak menekülés az élet elől! Hogy az élet attól szép, hogy a dolgok szembejönnek velünk, mi meg legyőzzük őket! Ha nem állunk készen az életre, akkor nem is vagyunk méltóak rá. Lehet, hogy most lelketlennek, sőt gonosznak fogok tűnni, de az élet nem arról szól, hogy létrehozunk egy mesterséges, kórokozók nélküli steril világot, ahol életre képtelen selejtes egyedeket nevelgetünk és próbáljuk őket minél tovább életben tartani. Az életnek nevezett keserű játszótérről mindig is kirostálódott az, aki gyenge volt. A nagyszüleim korában tíz gyerekből három érte meg a felnőttkort. Az a három viszont erős és életrevaló volt. Az élet ugyanis nem az igazságról és az igazságosságról szól. Az élet egy verseny, ahol az erős túlél, a gyenge odavész. Ezért nem is adhatok Neked annál jobb tanácsot, mint hogy légy erős. És tegyél róla, hogy a családod is az legyen! Még ha ez egyáltalán nem is olyan könnyű.

Bruce willis GIF on GIFER - by Spellfist

forrás: gifer.com

Tudod, hogy ha nagyon gonosz lennék és a hatalmam is meglenne hozzá, akkor simán tönkre tudnám tenni a teljes lakosságot. Hogyan csinálnám? Először is folyamatosan szívatnám a népet mindenféle lélekölő és demoralizáló hírműsorokkal. Szinte csak olyan híreket közvetítenék, amitől gyengének és kiszolgáltatottnak éreznéd magad. Gyilkosságokkal meg mindenféle erőszakkal, természeti katasztrófákkal, halálos balesetekkel és legyőzhetetlen vírusfertőzésekkel pakolnám tele az adásokat. Elérném, hogy egy nagy semminek, egy nagy nullának érezd magad, mert az egyfolytában az arcodba nyomott pszichikai támadástól részben gyenge és kiszolgáltatott, részben irányítható és engedelmes lennél. A folyamatosan félelemben és nyomás alatt tartott személy immunrendszere amúgy is hamar tönkremegy, tehát még egy pont nekem. Elbagatellizálnám az egészségmegőrzés, a vitaminok fontosságának és a megfelelő táplálkozásnak a szerepét, miközben módszeresen leépíteném az egészségügyet. És végső csapásként elhitetném veled, hogy bármelyik pillanatban elkaphatsz egy halálos vírust, amivel bevinném számodra a végső csapást. Mivel már frankón leépítettem az akaraterődet és magadba vetett hitedet, így bevezetnék további olyan intézkedéseket, amelyekkel tovább gyengítem az ellenállásodat, az egészségedet és a társadalomba vetett hitedet. Ha elég gonosz lennék, én ezt tenném... Te mit gondolsz?

The Last Scout Boy (Why did Mr Milo cross the road on Make a GIF

forrás: makeagif.com

Szólj hozzá